voetbalzone

Van de Looi: ‘Het is afwachten hoe groot Zivkovic kan worden’

Thijs Post08 aug 2013, 09:46
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2013, 09:46
Advertentie

Richairo Zivkovic scoorde in de eerste wedstrijd van het seizoen en sindsdien weet de aanvaller de schijnwerpers op zich gericht. Dat is ook niet zo gek: de speler van FC Groningen is pas zestien jaar oud. Hij wordt in verband gebracht met buitenlandse topclubs en de Servische voetbalbond probeert hem ervan te overtuigen voor een carrière bij de nationale ploeg van Servië te kiezen. FC Groningen-trainer Erwin van de Looi is voorzichtig.

/

“Zijn succes hangt af van hoe hij zich gaat ontwikkelen, hoe hij gaat investeren in zichzelf en hoe stoïcijns hij onderweg blijft. Zowel bij tegenslagen als tijdens de mooie momenten”, klinkt het in gesprek met het Algemeen Dagblad. In Groningen kan men het niet laten om Zivkovic te vergelijken met Arjen Robben, die eveneens op zijn zestiende debuteerde in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden.

“Ik verwacht dat hij de nieuwe Robben wordt als hij zich door kan ontwikkelen en blessurevrij blijft”, zegt Rob Talma, jeugdtrainer van Zivkovic bij amateurclub FVV Foxhol. Van de Looi laat het toptalent voorlopig echter geen hele wedstrijden spelen in de hoofdmacht. Zivkovic mag zich laten zien bij de beloften. “Alles wat hij daarnaast in het eerste elftal meepakt, is mooi meegenomen”, aldus Van de Looi.

Bezig met laden …