voetbalzone

Van de Looi spiegelt gewilde Zivkovic carrièreverloop van Robben voor

Erik van Dam21 feb 2014, 17:37
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2014, 17:37
Advertentie

Erwin van de Looi denkt dat Richairo Zivkovic er goed aan doet niet te snel te vertrekken bij FC Groningen. De getalenteerde tiener van de noorderlingen is bezig aan zijn tweede seizoen in de Eredivisie en maakte al vijf doelpunten. Menig club dingt naar zijn hand en in eigen land kan Zivkovic rekenen op aandacht van Ajax. Van de Looi raadt hem aan zijn carrière geduldig op te bouwen.

voetbalzone

In gesprek met RTV Noord zegt de trainer van FC Groningen vrijdag dat zijn pupil zijn eigen plan moet trekken. Er zijn voorbeelden van spelers die het vroeg hogerop zochten en faalden, maar ook spelers die succesvol worden. Mocht Zivkovic advies willen inwinnen bij zijn trainer, dan moet hij zelf op Van de Looi afstappen, legt hij uit.

Gevraagd naar wat hij zelf zou doen in Zivkovic’ positie antwoordt Van de Looi: “Ik had eerst gezorgd dat ik hier bij FC Groningen in de basis kom en mijn waarde heb bewezen. Ik denk dat de carrière van Arjen Robben een heel mooi voorbeeld is. Die heeft zich ook niet gek laten maken door allerlei andere interesse. Hij is eerst hier blijven voetballen en uiteindelijk is hij best goed terecht gekomen.”

Bezig met laden …