voetbalzone

Van de Ven heeft droomtransfer naar Tottenham te pakken

Rian Rosendaal03 jul 2023, 18:42
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 18:42
Advertentie

Micky van de Ven speelt de komende jaren in de Premier League. Mike Verweij van De Telegraaf brengt maandag namelijk het nieuws naar buiten dat de 22-jarige verdediger van VfL Wolfsburg een mondeling akkoord heeft bereikt met Tottenham Hotspur over een contract tot medio 2028. De Duitse club verlangt minimaal 40 miljoen euro voor Van de Ven, die in Wolfsburg vastligt tot medio 2027. De verwachting is dat Tottenham uiteindelijk 35 miljoen euro zal betalen voor de deal.

Tottenham meldde zich vorige week officieel bij Wolfsburg voor Van de Ven, die in Noord-Londen als 'toptarget' staat omschreven. De international van Jong Oranje wilde zelf heel graag de stap naar Engeland maken en is daar vanwege het persoonlijke akkoord nu heel dicht bij. Onlangs werd al bekend dat Van de Ven samen met Edmond Tapsoba van Bayer Leverkusen op een shortlist staat bij Tottenham. Transferexpert Fabrizio Romano meldde daarbij dat the Spurs al gesprekken hadden gevoerd met de entourage van Van de Ven.

Verweij meldde maandag in de Kick-off-podcast van De Telegraaf dat Van de Ven reeds was gesignaleerd in Engeland. De journalist noemde tevens Liverpool als mogelijke nieuwe werkgever, maar het is dus Tottenham dat de Nederlander binnenhaalt. Van de Ven moet, als de deal daadwerkelijk van de grond komt, in het Tottenham Hotspur Stadium gaan concurreren met onder anderen Cristian Romero en Eric Dier. Davinson Sánchez gaat op zoek naar een nieuwe werkgever en de gesprekken over een langer verblijf van Clément Lenglet met Barcelona zijn nog niet gevoerd. De Fransman speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Tottenham.

Van de Ven maakte in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Wolfsburg, waar hij het afgelopen seizoen uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler. De mandekker kwam tot 33 Bundesliga-duels en was met Jong Oranje actief op het EK Onder 21 in Georgië en Roemenië. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 30 miljoen euro.

Bezig met laden …