Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Ven is ‘niet rancuneus’ en schikt voor bijna half miljoen met Volendam

Laatste update:

De arbitragezaak die door Micky van de Ven was aangespannen tegen zijn oude club FC Volendam, is van de baan. Dit meldt De Telegraaf dinsdagavond. Beide partijen hebben een schikking getroffen voor een bedrag van 400.000 euro. Van de Ven is inmiddels actief voor Tottenham Hotspur.

Van de Ven vond in eerste instantie dat hij recht had op 10 procent, ongeveer 450.000 euro, van het doorverkooppercentage dat Volendam ontving toen de verdediger in 2023 door VfL Wolfsburg werd verkocht aan Tottenham. De degradant uit het vissersdorp ontving vorig jaar in totaal 4,5 miljoen euro als doorverkoopbedrag.

De Spurs-verdediger gaat nu dus akkoord met een bedrag van vier ton. "Hoewel Micky in onze ogen recht op dat bedrag heeft, zijn we er in juridische zin hartstikke blij mee, want er is altijd een procesrisico", laat zijn advocaat Frans de Weger weten in een reactie aan De Telegraaf.

Volendam-voorzitter Jaap Veerman gaf eerder al schoorvoetend toe dat Van de Ven bij toekomstige transfers inderdaad recht heeft op tien procent van het doorverkooppercentage. De preses vond alleen wel dat 300.000 euro een prima totaalbedrag was, terwijl Van de Ven niet lager wilde gaan dan 375.000 euro. De verdediger voegde wel toe dat het bedrag in termijnen mocht worden betaald.

Noodzakelijk gesprek


Club en speler vonden elkaar niet, waardoor het kamp-Van de Ven eind april dreigde naar de arbitragecommissie te stappen om het volledige bedrag van 450.000 euro op te eisen. Al snel volgde een gesprek met de leiding van Volendam om het probleem definitief op te lossen.

"Het standpunt van Micky is altijd geweest dat er een goede oplossing moest komen. Hij is niet rancuneus. Daarom ziet hij ook af van 50.000 euro", zo laat vader Marcel van de Ven dinsdag weten in gesprek met De Telegraaf.

Volendam maakt nu dus vier ton over aan Van de Ven, die het bedrag in vier termijnen van een ton krijgt overgemaakt in de komende vier jaar. "Daar laat ik me verder niet over uit, in de gesprekken met FC Volendam is afgesproken niet over de inhoud van het akkoord te praten", aldus Van de Ven senior.

"Micky vindt het in elk geval prachtig dat FC Volendam, dat hem nota bene in de jeugd niet goed genoeg vond en afscheid van hem wilde nemen, door zijn transfers naar VfL Wolfsburg en Tottenham Hotspur in totaal bijna 8 miljoen euro aan hem heeft verdiend en hoopt dat de club snel weer naar de Eredivisie promoveert. Ook bij toekomstige transfers blijft FC Volendam meedelen", zo besluit de vader van de voormalig Volendam-stopper.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het had hem gesierd als hij geen gebruik had gemaakt op dit recht en het geld had 'gegund' aan Volendam. Dit bedrag is in vergelijking met z'n salaris maar een relatief kleine som geld.

28 mei 2024 om 21:26

Hij heeft Volendam al 8 miljoen opgebracht en had geen moeite om mee te denken. Onder andere door voor te stellen om het in termijnen te laten betalen, en het bedrag te verlagen. Ik vind dat allemaal al aardig netjes van hem, aangezien hij gewoon recht heeft op dat geld en dat niet hoeft te doen. Nota bene de club die hem niet goed genoeg vond

28 mei 2024 om 21:27

Het gaat hier natuurlijk om het principe. Volendam heeft met van de Ven afgesproken om hem een bepaald percentage te geven bij een eventuele transfer, dan dient dat ook nageleefd te worden. Die 400.000 is voor Volendam natuurlijk ook niets in vergelijking met de 8 miljoen die Ven ze heeft opgebracht en dat zal alleen maar meer worden bij een toekomstige transfer.

400.000 is gewoon meer dan 10% van zijn jaarsalaris. Als jij met je werkgever een afspraak had over een bonus van 4000 Euro bij bepaalde prestaties en je die niet ontvangt ook al presteer je wel, dan sleep je hem ook gewoon voor de rechter natuurlijk.

28 mei 2024 om 21:27

Hij heeft recht op het geld, Volendam probeert hem nog een oor aan te naaien ook en dan moet hij ineens alles maar schikken. We hebben het over 400.000 wat gewoon een hoop geld is.

28 mei 2024 om 21:33

Volendam heeft bij iedereen in Nederland met al het gedoe al aardig wat goodwill verloren denk ik. Misschien voelt hij het ook wel zo. Laat ze de portemonnee maar trekken. Ik hoef ze voorlopig ook niet meer in de eredivisie te zien. Klaar met dat gezeik en arrogante bestuur daar.

28 mei 2024 om 21:36

Had Volendam gesierd als ze zich gewoon aan de contractueel afgesproken voorwaarden hadden gehouden.

28 mei 2024 om 21:39

Tja afspraak is afspraak staat ook in contract opgesteld. Duidelijker kan het niet. En daarbij gaat het om t princiepe eerst wil die voorzitter 3 ton geven daarna niet meer in gesprek en als er met arbitrage word gedrijgd snel weer aan tafel en alsnog geluk dat v d ven zegt laat die 50k maar zitten gun ik jullie en dan nog de transfersommen die ze voor hem gekregen hebben is toch mooi wat ze steeds nog aan hem kunnen verdienen

28 mei 2024 om 21:41

Je spreekt dat toch met elkaar af tijdens de contractonderhandelingen, mogelijk dat hij eerder bij Volendam concessies heeft gedaan om dit vastgelegd te krijgen. Het is toch van de zotte dat een club cq bedrijf weigert te betalen terwijl er voorwaarden zijn die zij zelf erkennen en ondertekend hebben. Als voetbalclub loop je zo wel imagoschade op, dit is ook niet het eerste voorval dit seizoen.

28 mei 2024 om 21:47

Hij heeft contractueel gewoon recht op dat deel. Dat wist de club ook, dus niet zeuren maar betalen.

28 mei 2024 om 22:26

Tja vd Ven is al met arbritagezaak weggegaan naar Wolfsburg. Nu dit weer. Het past in het miserabele seizoen. Ik hoop dat hij nog wat transfers gaat maken dan maar...

28 mei 2024 om 22:58

Het is bijna 30% van zijn jaarsalaris. Als je een gemiddeld jaarinkomen hebt van 50.000 euro, een bovengemiddeld jaarinkomen van een inwoner van Nederland, dan is dat meer dan 15.000 euro. Dat zou ik mijn oud werkgever ook niet gunnen

8 miljoen verdienen aan een speler die je niet goed genoeg vond en dan ook nog proberen onder de contractvoorwaarden uit te komen en hem met 150.000 te benadelen. Van de Ven heeft zich naar mijn mening zeer correct opgesteld tegenover hen.

29 mei 2024 om 00:39

Aldus FC Volendam in een notendop, blij dat ze zijn gedegradeerd

'De preses vond alleen wel dat 300.000 een prima totaal bedrag was'.

Wat is dat dan voor onzin. Afspraken maken en dan met natte vingerwerk een bedrag af staan. Als ik Van der Ven was had ik uit principe die laatste 50.000 ook opgeëist.

28 mei 2024 om 22:58

Bij alles wat ik over en van Jaap Veerman lees vind ik hem een grotere clown. Echt ongekend wat een frikandel die man is.

Toegeven dat het is afgesproken en vervolgens een lager bedrag beter vinden. Nee dat is eerlijk

Sorry hoor, maar zo’n voorzitter moeten ze direct ontslaan. Je club staat dankzij hem voor lul en wordt als onbetrouwbaar gezien.

Speelt hij bij Tottenham?

*mindblowing*

Niet rancuneus? Hahaha, nee, hij laat 50.000 euro schieten. Voor een hele hoop mensen een hoop geld, voor van de Ven tegenwoordig natuurlijk kinderspel. Als je niet rancuneus bent en het beste met Volendam voor hebt laat je alles zitten. Bovendien VZ: Bijna een half miljoen?? Ik wil het verschil tussen dat en wat hij krijgt wel jaarlijks ontvangen hoor. Zomaar, voor erbij....

Er wordt weer zoveel onzin geschreven door Mike Verweij en mensen blijven het maar geloven.
Van de ven moest helemaal niet weg in de jeugd bij volendam en dat volendam 8 miljoen heeft gekregen is nog grotere onzin. Er is 2x 10% naar van de ven gegaan, de zaakwaarnemer kreeg uiteraard iets, team jonk snoepte nog wat mee en er is een investeringsfond opgericht door jan smit en co waar bij elke transfers 60% naar toe ging. Volendam houdt minder dan de helft van 8 miljoen over. Nog steeds een mooi bedrag overigens maar 8 miljoen is complete onzin. En de onduidelijk rondom deze afspraken zijn ook op het conto van team jonk te schrijven, zij hebben de transfers afgehandeld. het nieuwe bestuur mag het oplossen en de shit van verweij weer ontvangen zoals al 2 jaar lang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren