voetbalzone

Van de Ven mag dromen van transfer naar Engeland nu topclub zich meldt

Noel Korteweg28 jun 2023, 14:38
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 14:38
Advertentie

Tottenham Hotspur heeft zich officieel gemeld bij VfL Wolfsburg voor Micky van de Ven, zo meldt Fabrizio Romano woensdagmiddag. De 22-jarige centrale verdediger is een van de ‘toptargets’ van the Spurs en zou zelf vastberaden zijn om de overstap naar Londen te maken. Van de Ven beschikt bij die Wölfe nog over een contract tot medio 2027.

Afgelopen zaterdag werd al bekend dat de international van Jong Oranje samen met Edmond Tapsoba van Bayer Leverkusen op een shortlist staat bij Tottenham. Romano meldde daarbij dat the Spurs ook al gesprekken hebben gevoerd met de entourage van Van de Ven. Nu is dus duidelijk dat de Engelsen zich ook bij Wolfsburg hebben gemeld om een transfer te bespreken.

De Nederlander moet, als de deal daadwerkelijk van de grond komt, in het Tottenham Hotspur Stadium gaan concurreren met onder anderen Cristian Romero en Eric Dier. Davinson Sánchez gaat op zoek naar een nieuwe werkgever en de gesprekken over een langer verblijf van Clément Lenglet met Barcelona zijn nog niet gevoerd. De Fransman speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Tottenham.

Van de Ven maakte in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Wolfsburg, waar hij het afgelopen seizoen uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler. De mandekker kwam tot 33 Bundesliga-duels en was met Jong Oranje actief op het EK Onder 21 in Georgië en Roemenië. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 30 miljoen euro.

Bezig met laden …