voetbalzone

Van den Boogaart hoopt op contract bij Real Murcia

22 jul 2009, 08:06
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2009, 08:06
Advertentie
Mark van den Boogaart hoopt indruk te maken bij Real Murcia. De middenvelder, die van NEC geen nieuwe verbintenis kreeg aangeboden, traint twee weken mee met de tweedeklasser uit Spanje. Hoofdtrainer José Miguel Campos is nog op zoek naar vier à vijf versterkingen, en wil vooral het middenrif van zijn equipe versterken.

Van den Boogaart (23) is geen onbekende in Spanje. Hij verliet op negentienjarige leeftijd de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Sevilla. De Rotterdammer maakte toentertijd deel uit van het reserve-elftal van de Andalusiërs, dat tweede werd in de Segunda División B. In het hoogste keurkorps speelde hij echter nimmer.

"In Spanje is men Mark absoluut niet vergeten", vertelt Campos aan Voetbalzone.nl. "In de desbetreffende lichting van Sevilla zaten diverse goede spelers. Helaas heeft hij in Nederland door blessureleed niet verder kunnen groeien in zijn ontwikkeling. Over tien dagen zal ik kunnen beoordelen of er een contract voor hem inzit."

In de zomer van 2007 tekende Van den Boogaart, die door Sevilla een half jaar werd verhuurd aan FC Dordrecht, een contract bij NEC. Door blessureleed kwam de Zuid-Hollander maar tot vier optredens in de hoofdmacht. Bij Murcia staan Fabián Carini (ex-Inter), Álvaro Mejía (ex-Real Madrid) en Enrique de Lucas (ex-Chelsea) onder contract.
Bezig met laden …