voetbalzone

Van den Boomen wekt interesse en mag hopen op absolute droomtransfer

Guy Habets25 okt 2022, 17:02
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2022, 17:02
Advertentie

Branco van den Boomen heeft met zijn goede spel de interesse gewekt van clubs in binnen- en buitenland. Dat weet Fabrizio Romano te melden. De middenvelder van Toulouse staat op de radar in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje en mag derhalve hopen op een fraaie vervolgstap in zijn loopbaan.

Tot dusver kwam Van den Boomen tot twaalf wedstrijden in de Ligue 1 namens Toulouse, waarin hij een keer scoorde en vier assists afleverde. Op Sofascore, een statistiekenwebsite die door de nodige voetbalclubs en -makelaars gebruikt wordt, is de spelmaker terug te vinden in de top tien van beste spelers van de Ligue 1. Die ranglijst wordt opgesteld aan de hand van beoordelingen na iedere gespeelde wedstrijd en Van den Boomen staat daar op plaats drie.

Van den Boomen hoeft op de ranglijst alleen voorrang te verlenen aan Messi en Neymar, maar is bijvoorbeeld op basis van de eerste twaalf wedstrijden wel beter in vorm dan Kylian Mbappé. Ook Gianluigi Donnarumma en Alexandre Lacazette staan bij de eerste tien spelers, maar moeten hun meerdere erkennen in de middenvelder uit Eindhoven. Dat is ook opgevallen bij clubs in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Romano weet geen concrete clubs te noemen, maar stelt wel dat de Nederlander 'hot' is op de transfermarkt.

De loopbaan van de spelmaker zit duidelijk in de lift en kan met een transfer naar een topcompetitie een nieuwe wending krijgen. Van den Boomen begon zijn loopbaan in de gedeelde jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk, waarna hij overstapte naar Ajax. Daar kwam de Brabander niet verder dan het beloftenelftal, waarna hij in 2015 naar FC Eindhoven verkaste. Een goed seizoen in het Jan Louwers Stadion leverde hem een transfer naar sc Heerenveen op, maar bij die club wilde het niet vlotten. Via Willem II, opnieuw FC Eindhoven en De Graafschap belandde Van den Boomen in 2020 bij Toulouse.

Bezig met laden …