voetbalzone

Van den Brink is 'in de kracht van zijn carrière’ en wil spelen in Australië

Peter Nusselder15 okt 2010, 09:21
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2010, 09:21
Advertentie

Bas van den Brink, de Nederlandse verdediger van het Australische Gold Coast United, komt dit seizoen tot op heden nog maar amper in actie. De voormalig speler van FC Utrecht, FC Emmen en FC Omniworld was afgelopen jaar in zijn eerste seizoen in Australië nog een onomstreden basiskracht.

Dit seizoen heeft Van den Brink echter nog maar één duel gespeeld in de ploeg van trainer Miron Bleiberg, terwijl de Nederlander zich topfit voelt. “Ik voel dat ik in de kracht van mijn carrière ben, zowel wat betreft leeftijd als wat mijn fitheid betreft, en ik wil spelen. Ik werk harder dan ik ooit heb gedaan, om het ongelijk van de trainer te bewezen dat hij me niet opstelt”, laat de stopper weten via de officiële kanalen van zijn werkgever.

“Het is ontzettend frustrerend en moeilijk om er mentaal mee om te gaan”, vervolgt Van den Brink. “Ik ben van mening dat ik goed genoeg ben voor en basisplaats, maar dat is niet aan mij. Ik blijf positief en houd het vertrouwen dat de zaken weer in mijn voordeel kunnen veranderen als ik mijn best blijf doen op de training. Maar ik wil wel om de juiste redenen terugkeren in de ploeg en hoop niet dat er een medespeler geblesseerd raakt.”

Bezig met laden …