voetbalzone

Van den Brink vervolgt wereldreis bij nummer acht van Zuid-Korea

Erik van Dam20 jan 2011, 07:56
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2011, 07:56
Advertentie

Bas van den Brink is nog niet klaar met zijn avonturen over de grens. De 28-jarige centrumverdediger ruilde in de zomer van 2009 zijn verblijf op de Nederlandse velden in voor een uitdaging bij Gold Coast United in Queensland, Australië. Nu gaat hij aan de slag bij Busan I'Park in Zuid-Korea, zo bericht Voetbal International.

Na twee seizoenen bij FC Utrecht, drie bij FC Emmen en twee bij Almere City FC pakte Van den Brink zijn eerste kans overzees aan in de Australische competitie. Hij groeide er uit tot basisspeler en speelde de laatste twee seizoenen in totaal 47 wedstrijden. De club staat momenteel vierde, met veertien punten achterstand op koploper Brisbane Roar. Van den Brink kreeg de mogelijkheid zijn contract bij Gold Coast te verlengen, maar gaat liever aan het werk in Zuid-Korea.

“Ik heb hier een geweldige tijd gehad en ga de club en haar mensen zeker missen”, aldus Van den Brink aan VI. “Maar de aanbieding van Busan was te goed om naast me neer te leggen.” Busan beëindigde het Zuid-Koreaanse seizoen in 2010 als achtste; het speeljaar loopt gelijk met de kalender. Van den Brink wordt na de Braziliaanse spits Felipe de tweede buitenlander in de ploeg.

Bezig met laden …