voetbalzone

Van den Brom baalt voor fans AZ: 'We hadden er meer van verwacht'

Bart Kruyt09 aug 2015, 15:50
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2015, 15:50
Advertentie

AZ had in de derde voorronde van de Europa League geen enkele moeite met Istanbul Basaksehir en werkte zo aan het zelfvertrouwen. Tegen Ajax speelde de ploeg van John van den Brom zondagmiddag echter een kansloze wedstrijd, met een 0-3 nederlaag tot gevolg. “We hadden er meer van verwacht”, gaf Van den Brom toe. “Maar in de eerste helft was het al beslist.”

voetbalzone

Volgens Van den Brom maakte Ajax uitstekend gebruik van de kwaliteit die de ploeg in huis heeft. De coach vond de openingstreffer van El Ghazi schitterend, maar is wel van mening dat zijn verdedigers de Ajacied nooit hadden mogen laten schieten. “Maar zo'n doelpunt geeft wel het beetje vertrouwen dat ze wel konden gebruiken. Daarna spelen ze het heel goed uit. We wilden er echt wel een wedstrijd van maken, maar dat stond Ajax niet toe”, aldus Van den Brom tegen het ANP.

Aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw denkt dat AZ moet wennen aan het spelen van meerdere wedstrijden per week: “Je weet dat je snel moet herstellen van een Europese wedstrijd. We zijn niet echt moe, maar dit jonge team is niet gewend om zo snel achter elkaar weer een wedstrijd te spelen”, stelde de verdediger in gesprek met FOX Sports. Volgende week gaat AZ op bezoek bij Excelsior.

Bezig met laden …