Van den Brom wint matige topper, Genk van Been is weg helemaal kwijt

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2013, 18:59
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2013, 18:59

Anderlecht heeft donderdag een belangrijke overwinning geboekt. Het team van John van de Brom was in eigen huis te sterk voor concurrent Zulte Waregem en neemt voorlopig de tweede plaats in, op een punt achterstand van Standard Luik. Racing Genk is de weg helemaal kwijt. Het team van Mario Been verloor voor de vierde opeenvolgende keer, dit keer thuis van Charleroi. De Genkies blijven zodoende op een zesde plaats in de Belgische competitie staan.

Anderlecht - Zulte Waregem 1-0
Anderlecht was in de eerste helft de betere ploeg en had ook de beste mogelijkheden. De Brusselaars hadden daarnaast pech dat twee doelpunten, terecht, werden afgekeurd. Zulte Waregem kwam maar moeilijk van zijn eigen helft af, maar was wel dicht bij een doelpunt. Silvio Proto redde knap op een vrije trap van Thorgan Hazard. Na rust groeide het duel uit tot een slappe vertoning en brak een eigen doelpunt, na ruim een uur spelen, de ban. Na een corner kopte Guillaume Gillet de bal via de schouder van Junior Malanda tegen de touwen: 1-0. Zulte had moeite om overeind te blijven en had geluk dat een treffer van Aleksandar Mitrovic ten onrechte werd afgekeurd.

Racing Genk - Charleroi 0-3
De klad zit er helemaal in bij het Racing Genk van Mario Been. De Limburgers hadden donderdag eigenlijk moeten winnen, maar verloren voor de zesde keer in de laatste zeven competitiewedstrijden. De thuisploeg speelde te traag, was weinig creatief, maar kreeg na een kwartier wel een aardige kans: Ilombe Mboye schoot uit de draai net naast. Charleroi verdedigde geconcentreerd en koos zijn momenten. Op slag van rust kwamen de gasten op voorsprong: op aangeven van Danijel Milicevic vond David Pollet de korte hoek. De tweede helft bracht voor Genk geen beterschap, maar men kreeg een kwartier voor tijd wel goede kansen via Anele Ngcongca en Steeven Joseph-Monrose. De Genkies verprutsten die mogelijkheden en incasseerden nog twee doelpunten: Pollet bepaalde de 0-2 vanaf de strafschopstip en Milicevic bepaalde de eindstand.