voetbalzone

Van den Brom ziet catastrofe: 'Er worden steeds dezelfde fouten gemaakt'

Matthijs van Laar05 apr 2015, 16:38
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2015, 16:38
Advertentie
voetbalzone

John van den Brom hoefde niet lang na te denken over woorden om de prestatie van AZ tegen Feyenoord (1-4) te omschrijven. De Alkmaarders gaven in eigen huis niet thuis en keken al bij rust tegen een onoverbrugbare 0-3 achterstand aan. "Een catastrofe", verklaarde de coach voor de camera van FOX Sports.

Vrijdag had Van den Brom nog aangekondigd dat zijn ploeg een laatste aanval wilde doen op de derde plek, maar daar kwam in de praktijk dus helemaal niks van terecht. Daarmee stelden zijn spelers de coach voor aan raadsel. "Als je heel veel van iets verwacht en uiteindelijk wordt het helemaal niets, dan is dat heel vervelend", stamelde Van den Brom.

Grote probleem van AZ was de vroege achterstand, die tot stand kwam na een ongelukkige eigen goal van Derrick Luckassen. "Dat is heel vervelend, omdat het misschien al de vijfde of zesde keer is dit seizoen dat het gebeurt bij ons. Er worden steeds dezelfde fouten gemaakt." Directe plaatsing voor Europees voetbal is daardoor ver weg. "Maar als je zo speelt, heb je daar ook geen recht op. Het gaat nu om de play-offs."

Bezig met laden …