voetbalzone

Van den Eede besluit profloopbaan af te sluiten en wordt amateur

Bart Kruyt01 jul 2010, 09:33
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2010, 09:33
Advertentie

Bart Van den Eede zal zijn loopbaan bij de amateurs van FC Mariekerke vervolgen. De 33-jarige spits, die jarenlang in de Eredivisie zijn brood heeft verdiend, heeft besloten een punt achter zijn profcarrière te zetten. Afgelopen seizoen kwam Van den Eede nog uit in de Jupiler League, waar hij voor FC Eindhoven speelde.

Tegenover Sporza liet Van den Eede weten waarom hij na zestien jaar profvoetbal een einde maakt aan zijn periode als betaald speler. “Ook uit gesprekken met Belgische tweedeklassers bleek al snel dat het moeilijk zou worden om een overeenkomst te bereiken. Eerlijk gezegd had ik ook geen zin om als pseudoprof via tweede of derde klasse mijn carrière te beëindigen”, aldus de aanvaller.

Zodoende is het Mariekerke geworden voor Van den Eede, die in het verleden onder meer bij Willem II, FC Den Bosch, NAC Breda en NEC Nijmegen voetbalde. “Dat is via Kris Mampaey gegaan, die ik nog ken van vroeger. Hij staat daar sinds januari in doel en vond het een ideale club voor mij toch nog als voetballer actief te blijven. Want is niet omdat ik geen prof meer wil zijn, dat ik niet meer wil voetballen.”

Bezig met laden …