voetbalzone

Van der Ende aan de slag in Saudi-Arabië

06 jun 2009, 12:49
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2009, 12:49
Advertentie
Mario van der Ende gaat voor de voetbalbond van Saudi-Arabië werken. De oud-scheidsrechter zal in het Aziatische land de arbitrage doorlichten en met adviezen op weg proberen te helpen. In een vergelijkbare functie was hij eerder ook al actief in Australië, waar hij tevens het niveau van de scheidsrechters moest doorlichten.

"Saudi-Arabië is een mooie uitdaging", vertelt Van der Ende zaterdag in het Algemeen Dagblad. "Het is wat dichterbij dan Australië, maar dat kan ook haast niet anders. Ik begreep dat er vorige maand op het AFC-congres in Kuala Lumpur contact is geweest tussen FIFA-vertegenwoordigers en bestuursleden van de Australische- en de Saudi-Arabische voetbalbond, waarna ze bij mij uitkwamen."

Van der Ende, die donderdag een uitnodiging van de voetbalbond uit Saudi-Arabië ontving om van 7 tot 16 juni naar Riyadh te komen, gaat daar samenwerken met Farouk Bouzo, ere-voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de Aziatische voetbalbond. Later dit jaar reist Van der Ende opnieuw richting Australië. Dan zal hij zich gaan richten op de opleiding, begeleiding en scouting van scheidsrechters.
Bezig met laden …