Van der Gaag en consorten krijgen vijf treffers Benfica om de oren

Daniel Cabot Kerkdijk17 jan 2010, 22:40
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2010, 22:40

In navolging van Sporting Braga heeft ook Benfica zondag optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van FC Porto zaterdag tegen Paços de Ferreira. Braga was eerder op de avond met 0-2 te sterk voor Académica de Coimbra, Benfica deed er in het Estádio dos Barreiros met een 0-5 zege nog een schepje bovenop. Slachtoffer was het Marítimo van de Nederlandse coach Mitchell van der Gaag.

Tien minuten voor rust was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Javier Saviola kopte bij de tweede paal een voorzet van Óscar Cardozo tegen de touwen, Olberdam kreeg een rode prent voor commentaar op de leiding en Maxi Pereira rondde af op aangeven van Ángel Di Maria. In de blessuretijd zag Van der Gaag hoe zijn ploeg met negen man kwam te staan. Robson keerde een inzet van Cardozo met de hand en mocht inrukken. Cardozo zette vanaf de stip de 0-3 op het scorebord.

Al vroeg in het tweede bedrijf werkte Roberto Sousa de bal achter zijn eigen keeper, en leken de eilandbewoners af te stevenen op een dikke nederlaag. Benfica kwam echter nog maar één keer tot scoren. Uit een vrije trap van Di Maria kopte Luisão het vijfde doelpunten binnen. Braga en Benfica gaan met 39 punten aan kop, en hebben zes punten voorsprong op Porto.