voetbalzone

Van der Gaag: ‘Ik weet hoe het werkt, zeker in Portugal’

Erik van Dam21 sep 2010, 14:21
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 14:21
Advertentie

Mitchell van der Gaag zit niet bij de pakken neer, sinds zijn ontslag als hoofdtrainer van het Portugese Marítimo. De 37-jarige coach, die in Nederland uitkwam voor FC Utrecht en PSV, werd een week geleden geslachtofferd na de zwakke seizoensstart van zijn team. “Jammer, maar het is niet anders. Ik weet hoe het werkt, zeker in Portugal. Nu de zaken goed afhandelen en kijken wat er op mijn pad komt”, zegt de oud-verdediger.

Van der Gaag stond sinds oktober vorig jaar voor de selectie van de club die hij ook als speler jaren diende. Hij sloot het jaar af met een knappe vijfde plaats. Dit seizoen verliep alles echter anders; in Europa werd Marítimo in de laatste voorronde voor de Europa League geklopt door BATE Borisov en in de competitie gingen drie van de vier eerste duels verloren.

“Voor een trainer zonder het hoogste diploma heb ik in één jaar tijd veel meegemaakt en geleerd”, vertelt Van der Gaag in Voetbal International. De oud-prof doelt op het feit dat hij ook tegen het eind van het vorige seizoen plaats moest maken. Toen hij op de slotdag Marítimo alsnog een ticket voor de voorronde van de Europa League bracht, mocht hij blijven.

“Achteraf kun je zeggen dat ik daar een fout heb gemaakt”, analyseert Van der Gaag de gevolgen van die gebeurtenis. “Er zijn destijds beloften gedaan over versterkingen die de club niet kon nakomen. Het is geen excuus, maar wél een feit dat ik pas op de laatste dag van de transferperiode vier spelers erbij kreeg. Anders hadden we eerder aan het team kunnen werken.”

Bezig met laden …