voetbalzone

Van der Gijp begrijpt niets van topaankoop Ajax: ‘Hoe hoog leg je de lat dan?’

Wessel Antes13 okt 2022, 11:08
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2022, 11:08
Advertentie

René van der Gijp vindt het onbegrijpelijk dat Ajax 24 miljoen euro heeft betaald voor Calvin Bassey, zo zegt de spraakmakende analist aan tafel bij Vandaag Inside. De linksbenige verdediger werd deze zomer vol verwachting weggeplukt bij Rangers, maar weet nog maar nauwelijks te imponeren, ziet ook Van der Gijp.

“Als jij 24 miljoen uitgeeft voor Bassey, dan moet je hem toch het hele jaar gezien hebben, Johan? Iedere wedstrijd die hij gespeeld heeft”, aldus Van der Gijp. Tafelgast Wim Kieft geeft aan dat Alfred Schreuder de verdediger zelf aanbevolen heeft. “Hij kende hem al.” Van der Gijp reageert vervolgens laconiek. “Waarvan? Heeft hij een hapje met hem gegeten een keer? Jezus Christus...” Hirving Lozano, de directe tegenstander van Bassey, opende woensdagavond (4-2) al na drie minuten de score voor Napoli tegen Ajax.

Johan Derksen snapt überhaupt niet waarom Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar naar Schreuder hebben geluisterd qua aankoopbeleid. “Als technisch directeur moet je nooit naar de dienstdoende trainer luisteren, want die heeft alleen maar een eigen belang. Hij heeft er op lange termijn natuurlijk lak aan.” Derksen voegt daar nog een conclusie aan toe: “Ik heb de indruk dat de technische managers bij Ajax niet het gewicht hebben dat ze de technische staf aankunnen.”

Van der Gijp komt vervolgens terug bij de aankoopprijs van Bassey. “Voor 24 miljoen… Hoe hoog moet je de lat leggen dan zeg?” Derksen blijft met de vinger wijzen naar Hamstra en Huntelaar. “René, het beleid wordt bepaald door Huntelaar, die heeft nog nooit met een bijltje gehakt. Dan hebben ze nog een jongen van Heerenveen (Hamstra, red.) gehaald, die daar werkte met een begroting van niets, en die wilde een gozer halen van in de dertig (Ocampos, 28, red.) voor een gigantisch bedrag, waar de Raad van Commissarissen een stokje voor heeft moeten steken.”

Bezig met laden …