voetbalzone

Van der Hoorn: 'Advies om me niks aan te trekken van meningen van anderen'

Bart Kruyt05 okt 2013, 07:20
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2013, 07:20
Advertentie

Ajax speelt zondagmiddag thuis tegen FC Utrecht en Mike van der Hoorn zal in de verdediging staan bij de landskampioen. De mandekker maakte afgelopen zomer de overstap van Utrecht naar Amsterdam en vervangt zondag Niklas Moisander, die dinsdag geblesseerd uitviel tegen AC Milan. Van der Hoorn veroorzaakte in deze wedstrijd de strafschop waaruit de gelijkmaker viel: 1-1.

/

Voor de jeugdinternational betekende het een volgende tegenvaller in zijn nog prille loopbaan bij Ajax, die niet goed is begonnen. Van der Hoorn kijkt echter vooral vooruit en blijft erbij dat de penalty van dinsdag niet gegeven had mogen worden. "Ik heb onder anderen mijn oud-trainer Rob Alflen gesproken. Hij zei hetzelfde wat Frank de Boer en Jaap Stam zeiden: dat ik eigenlijk niks fout deed en me niks moet aantrekken van meningen van anderen", zegt Van der Hoorn.

In De Telegraaf legt de verdediger uit dat Alflen, assistent-trainer van Jan Wouters bij Utrecht, erg belangrijk is geweest voor zijn loopbaan: de coach overtuigde Van der Hoorn er afgelopen zomer ook van om voor Ajax te kiezen. De ploeg van Frank de Boer staat momenteel vierde in de Eredivisie en heeft vier punten minder dan koploper FC Twente.

Bezig met laden …