voetbalzone

Van der Hoorn begrijpt het niet: 'Misschien omdat ik een aankoop ben'

Bart Kruyt31 mrt 2016, 17:46
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2016, 17:46
Advertentie

Mike van der Hoorn is ongetwijfeld de meest bekritiseerde speler uit de huidige Ajax-selectie. De verdediger heeft lang moeten aanhoren dat hij tekort komt voor het niveau dat de recordkampioen nastreeft, maar sinds het wegvallen van Jaïro Riedewald en Kenny Tete heeft hij een basisplaats en houdt hij zich erg goed staande. Tegen PSV was hij zelfs misschien wel de beste Ajacied.

/

Van der Hoorn is blij met zijn goede spel, maar begrijpt niet goed waarom er voor deze periode zoveel kritiek op hem was. “Volgens mij doe ik geen gekke dingen”, zegt de verdediger in Ajax Life. “Toch staan mensen te trappelen als ik een foutje maak. Dat is heel apart. Misschien gunnen ze het me niet omdat ik bij Ajax speel, zijn ze zo omdat ik een aankoop ben.”

De 23-jarige Van der Hoorn merkt op dat bij FC Utrecht juist het tegenovergestelde gebeurde: “Ik kwam daar weg met fouten waarvan ik dacht: oef, nu zal ik het wel te horen krijgen. Maar ik lig er niet meer wakker van.” Dat deed Van der Hoorn in het begin wel, zo geeft hij toe, waardoor hij ook moeite had om zich aan te passen aan zijn nieuwe club.

Bezig met laden …