voetbalzone

Van der Hoorn: 'Duidelijk dat het nog niet echt mijn seizoen is'

Thijs Post04 mrt 2014, 18:57
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2014, 18:57
Advertentie

Het is nog niet het seizoen van Mike van der Hoorn. De verdediger werd door Ajax weggekocht bij FC Utrecht, maar een vaste basisplaats in Amsterdam heeft de mandekker niet. Van der Hoorn zit zelfs lang niet altijd bij de wedstrijdselectie. Als hij wel mag spelen, doet hij dat ook niet altijd even gelukkig.

voetbalzone

“Vorig jaar was je nog een heel goede speler, nu opeens een heel slechte. Dat gaat langs me heen, maar het is duidelijk dat het nog niet echt mijn seizoen is geworden. Een beetje pech gehad, andere keuzes gemaakt”, zegt Van der Hoorn in gesprek met AT5. De Ajacied is door bondscoach Albert Stuivenberg ‘gewoon’ opgeroepen voor Jong Oranje. "Het is nog steeds een eer om voor Jong Oranje uit te komen. Hier ben je een van de oudste en dat telt wel mee", aldus Van der Hoorn.

Onlangs mocht de verdediger weer eens spelen, in de Europa League tegen Red Bull Salzburg, maar dat werd geen succes. Van der Hoorn maakte een eigen doelpunt. “Tja, ik kon er vrij weinig aan doen. Voor de rest denk ik niet dat ik heel slecht heb gespeeld. Volgens mij moet ik gewoon zo doorgaan. Als ik weer een serie wedstrijden kan spelen en kan laten zien dat ik een goed niveau kan halen, dan maak ik me er niet druk om. Ik voel het vertrouwen wel, maar kan het nog niet laten zien in de wedstrijden.”

Bezig met laden …