voetbalzone

Van der Hoorn heeft geluk: 'Scheidsrechters worden steeds meer clowns'

Bart Kruyt15 mrt 2016, 06:55
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2016, 06:55
Advertentie

Mike van der Hoorn plantte afgelopen zondag zijn elleboog in het gezicht van Christian Santos, maar mag aankomend weekend gewoon meedoen in de topper tegen PSV. De Ajacied ontsnapte aan een rode kaart en mag niet op basis van videobeelden geschorst worden, omdat scheidsrechter Pol van Boekel heeft aangegeven dat hij het moment op het veld heeft gezien en beoordeeld.

/

Voormalig topscheidsrechter Dick Jol zet daar zijn vraagtekens bij: “Dat gelooft toch geen mens? Het is toch niet de broer van Jules de Corte? Het worden steeds meer clowns tegenwoordig”, zegt hij in het Algemeen Dagblad over het arbitragekorps. “Misschien wil hij voorkomen dat zo'n aanklager alsnog aan de haal gaat met de zaak. En juist dát kan ook worden gezien als gezichtsverlies.''

De KNVB moet zich houden aan de regels van de FIFA, die voorschrijven dat situaties die beoordeeld zijn door een scheidsrechter niet naderhand onder het vergrootglas gelegd kunnen worden. Deze regel is er om ervoor te zorgen dat de aanklager betaald voetbal niet te veel op de stoel van de scheidsrechter gaat zitten. De aanklager kan alleen in actie komen als de leidsman een incident volledig heeft gemist, maar daar was volgens Van Boekel bij Van der Hoorn dus geen sprake van.

Bezig met laden …