voetbalzone

Van der Hoorn: ‘Het is duidelijk dat ik het even niet meer zag zitten, hier’

Erik van Dam29 jan 2016, 06:12
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2016, 06:12
Advertentie

Als aankoop met een redelijk prijskaartje trok Mike van der Hoorn in de zomer van 2013 naar Ajax, maar het lukte hem daar niet om zijn concurrenten uit de basis te verdrijven. De centrale verdediger werd min of meer het slachtoffer van de opmars van Joël Veltman en moest steeds weer toezien hoe anderen de voorkeur kregen. Nu lonkt er een nieuwe kans, omdat Kenny Tete aan de kant staat.

voetbalzone

Frank de Boer schoof in de wedstrijden tegen Vitesse (1-0) en Heracles Almelo (0-0) achterin met Veltman en Van der Hoorn en gebruikte Ricardo van Rhijn als invaller. Van der Hoorn kreeg tegen de Heraclieden zijn eerste basisplaats van dit seizoen en zei na afloop dat hij weer perspectief ziet. In het Algemeen Dagblad geeft hij nu aan dat hij sowieso beter in zijn vel zit dan een tijd geleden.

Hij heeft geleerd beter om te gaan met de kritiek die werd gespuid vanuit de media en is bereid te blijven knokken. Toen De Boer hardop zei dat hij een te belangrijke stand-in is om weg te mogen, baalde Van der Hoorn. “Het is duidelijk dat ik het even niet meer zag zitten, hier. Maar je ziet wat voor gek wereldje de voetballerij is”, voegt hij er lachend aan toe in de ochtenkrant. Hij zegt veel te hebben gehad aan de duels met Jong Ajax, waarin Jaap Stam hem scherp en alert hield en hem bleef motiveren.

Zaterdag speeld Ajax uit tegen Roda JC Kerkrade, dat net twee opeenvolgende overwinningen heeft geboekt en ook de koploper zal willen pakken. Van der Hoorn hoopt op een nieuwe basisplaats, maar erkent dat zijn coach niets heeft beloofd. “Mijn perspectief is duidelijk veranderd, maar de trainer heeft niet gezegd: jij speelt de komende weken. Wat ik wel weet is dat ik afscheid heb genomen van mijn oude valkuilen. Als ik dan moest spelen, wilde ik té graag en maakte ik fouten. Daar heb ik van geleerd.”

Bezig met laden …