voetbalzone

Van der Hoorn: ‘Ik voel me nu niet meer dé grote aankoop van Ajax’

Peter Nusselder05 aug 2014, 09:08
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2014, 09:08
Advertentie

Een jaar geleden vertrok Toby Alderweireld van Ajax naar Atlético Madrid en in Amsterdam had Mike van der Hoorn zijn opvolger moeten worden. De van FC Utrecht overgenomen verdediger speelde echter weinig in zijn eerste jaar bij de regerend landskampioen. De 21-jarige Van der Hoorn gaat ervan uit dat trainer Frank de Boer komend seizoen meer speelminuten voor hem in petto zal hebben.

voetbalzone

Mede omdat de Oranje-internationals Joël Veltman en Daley Blind deze week pas weer bij de selectie aansloten was Van der Hoorn tijdens de voorbereiding een vaste waarde in het elftal van De Boer. De mandekker lijkt dan ook af te stevenen op een basisplaats als zondag de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse op het programma staat. Van der Hoorn heeft het gevoel dat hij er klaar voor is.

“Het is allemaal veel vrijer in mijn hoofd, en ook rustiger. Dat komt doordat ik langer bij de club zit en me nu ook niet meer zozeer dé grote aankoop voel”, geeft de jeugdinternational aan in gesprek met NU.nl. Tot zijn eigen frustratie kwam Van der Hoorn vorig seizoen niet verder dan drie Eredivisieduels. “Natuurlijk vrat dat aan me. Ook als ik in de media las en hoorde dat ik het niet kon brengen, dan was ik daarmee bezig. Dat is nu anders. Ik trek het me minder aan wat er gezegd wordt, laat iedereen en alles maar uitrazen. Ik heb er lak aan.”

Bezig met laden …