voetbalzone

'Van der Hoorn is meedogenloos, een winnaar, een type Jaap Stam'

Bart Kruyt29 mrt 2013, 11:10
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2013, 11:10
Advertentie

De grootste verrassing in de voorselectie van Louis van Gaal voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Roemenië was niet Jean-Paul Boëtius of Tonny Vilhena, maar een andere debutant: Mike van der Hoorn. De verdediger is bezig aan een sterk seizoen bij FC Utrecht en werd daarvoor beloond door Van Gaal, al overleefde Van der Hoorn de laatste schifting niet. De twintigjarige stopper uit Almere weet in ieder geval dat hij in beeld is bij het Nederlands elftal.

/

Alfons Groenendijk vond het logisch dat Van der Hoorn een signaal ontving van Van Gaal. "Het is een jongen die mij al langer opvalt, hij heeft zich stormachtig ontwikkeld'', stelt Groenendijk in gesprek met NUsport. ''Hij is meedogenloos, een winnaar. Ik vind hem van hetzelfde type als Jaap Stam. Er wordt altijd gezegd dat we in Nederland niet kunnen verdedigen, maar aan Van der Hoorn zie je dat we ze toch kunnen opleiden.''

Van der Hoorn maakte in het seizoen 2010/11 zijn debuut in het eerste elftal van FC Utrecht, toen hij een kwartier mee mocht doen in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ. Vorig seizoen speelde hij dertien competitieduels en dit voetbaljaar is Van der Hoorn basisspeler in het elftal van Jan Wouters, dat met een zesde plek op de ranglijst bezig is aan een uitstekend seizoen. Het contract van Van der Hoorn in de Domstad loopt tot de zomer van 2016 door.

Bezig met laden …