voetbalzone

'Van der Hoorn is op het moment een betere optie dan Veltman'

Bart Kruyt09 aug 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2013, 00:00
Advertentie

De transfermarkt is nog iets minder dan vier weken geopend en het is nog absoluut niet zeker of Toby Alderweireld bij Ajax zal blijven. De verdediger heeft aangegeven open te staan voor een buitenlands avontuur en staat in de vermeende belangstelling van Everton, dat in Alderweireld een opvolger voor John Heitinga zou zien. Ajax houdt rekening met een vertrek van de Belgisch international en heeft daarom reeds Mike van der Hoorn van FC Utrecht overgenomen.

/

Frank de Boer had echter ook al de beschikking over een verdediger die op de plek van Alderweireld aast: Joel Veltman. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal kreeg hij nog de voorkeur boven Van der Hoorn, maar volgens de bezoekers van Voetbalzone is laatstgenoemde op dit moment beter. In de afgelopen dagen kon men op onze frontpage reageren op de poll 'Wie moet Toby Alderweireld opvolgen, als de Belg vertrekt bij Ajax?' en bijna 12000 bezoekers lieten hun stem horen.

Het grootste gedeelte van de stemmers, 65 procent, koos voor nieuwkomer Van der Hoorn; Veltman moest het doen met de resterende 35 procent van de stemmen. De 21-jarige verdediger, die voor Ajax reeds 7 competitieduels in de Eredivisie speelde, is in de aankomende periode echter sowieso niet beschikbaar voor De Boer: Veltman liep bij de wedstrijd tussen Jong Ajax en Telstar een knieblessure op en staat naar verwachting tussen de vier en zes weken buitenspel.

Dat biedt mogelijkheden voor de twintigjarige Van der Hoorn, die nog wacht op zijn officiële debuut in het eerste van Ajax. De verdediger brak vorig jaar door bij FC Utrecht, waarvoor hij in totaal 44 competitiewedstrijden speelde, en deed niet mee in de wedstrijden tegen AZ (Johan Cruijff Schaal) en Roda JC Kerkrade (competitie). Aankomende zondag speelt Ajax opnieuw tegen AZ, dan in Alkmaar en voor de competitie, en Van der Hoorn zal door de blessure van Veltman zeker bij de selectie zitten.

Bezig met laden …