voetbalzone

Van der Hoorn: ‘Je hebt toch het recht om als laatste te lachen?’

Erik van Dam06 mei 2016, 22:21
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2016, 22:21
Advertentie

Ajax stevent af op de landstitel: winst op bezoek bij De Graafschap volstaat om kampioen te worden en Mike van der Hoorn hoopt vurig dat het ook echt lukt. In zijn debuutseizoen bij Ajax werd de verdediger weliswaar ook kampioen van Nederland, maar toen was zijn rol maar heel beperkt en speelde hij slechts drie wedstrijden in het hele seizoen. Nu is zijn bijdrage groter en dus zal de ontlading ook groter zijn.

/

In gesprek met het Algemeen Dagblad krijgt Van der Hoorn de vraag of hij straks iedereen uitlacht, als hij daadwerkelijk met de schaal in handen staat. De 23-jarige verdediger beaamt dat het wel een gevoel is dat leeft. “Als mensen je eerst uitlachen en je presteert daarna iets, heb je toch het recht om als laatste te lachen?”

“Ik zou liegen als ik zeg dat de kritiek in de eerste jaren bij Ajax mij niets heeft gedaan. Zo zit een mens toch in elkaar?”, vraagt hij zich hardop af. Door de blessure van Jaïro Riedewald en het wegvallen van Kenny Tete schoof Joël Veltman gaandeweg het seizoen op naar rechts en kwam Van der Hoorn in de basis te staan. Als hij zondag meedoet tegen De Graafschap wordt dat zijn vijftiende competitieduel van dit seizoen.

Lukt het Ajax de titel te heroveren op PSV, dan voelt het voor Van der Hoorn ook echt als zíjn titel, geeft hij toe. “Twee jaar terug speelde ik nauwelijks. Dat voelt toch anders.”

Bezig met laden …