voetbalzone

Van der Hoorn krijgt steun: ‘Bij ons is er geen twijfel over hem’

Erik van Dam18 nov 2013, 10:11
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 10:11
Advertentie

Mike van der Hoorn zei vrijdag dat hij in een periode zit waarin hij een paar domme fouten heeft gemaakt. De 21-jarige verdediger van Ajax zat in de slotfase van Ajax - AC Milan mis, waardoor de Italianen een strafschop kregen. En donderdagavond had hij bij Jong Oranje schuld aan een doelpunt van Jong Slowakije. Bondscoach Albert Stuivenberg komt op voor de mandekker.

/

“Bij ons is er geen twijfel over hem. Mike is een belangrijke speler die heel veel dingen goed doet”, aldus Stuivenberg, die Van der Hoorn de goals van Jong Slowakije niet aanrekent. De bondscoach zegt dat Jong Oranje die doelpunten incasseerde na vrije trappen en dan moet de complete ploeg slimmer zijn, niet alleen Van der Hoorn. “Even voor de bal gaan staan, de boel organiseren”, licht Stuivenberg toe in De Telegraaf.

Vorige week merkte Cor Pot nog op dat het best een tijd kan duren voordat Van der Hoorn er echt ‘staat’: misschien wel een jaar. Bij Ajax moet hij momenteel Stefano Denswil en Joël Veltman voor zich dulden en bovendien is Niklas Moisander terug na een blessure. “Mike is een uitstekende verdediger en een heel positieve jongen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt”, zei Pot al tegen het Algemeen Dagblad.

Bezig met laden …