voetbalzone

Van der Hoorn ontsnapt aan schorsing: 'Ik schrik wel van deze beelden'

Bart Kruyt13 mrt 2016, 19:05
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 19:05
Advertentie

Mike van der Hoorn raakte in de wedstrijd tussen Ajax en NEC Christian Santos met zijn elleboog, maar hij hoeft niet te vrezen voor een schorsing. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf na afloop aan dat hij het incident gezien en beoordeeld heeft. Van der Hoorn toonde zich na de wedstrijd schuldbewust, al gaf hij wel aan dat er geen opzet in het spel was.

De verdediger wilde in de slotfase van de wedstrijd, die in een 2-2 gelijkspel eindigde, snel door, maar hij werd daarbij gehinderd door Santos: “Ik wilde hem gewoon wegwuiven om snel het spel te hervatten, maar ik ben natuurlijk iets groter dan hij. Dan komt mijn elleboog sneller tegen zijn hoofd. Nu ik de beelden zie, schrik ik er best van dat ik hem hard raak. Dat was totaal niet mijn intentie”, doet Van der Hoorn uit de doeken voor de camera’s van FOX Sports.

Van Boekel wees na de wedstrijd juist Santos aan als de schuldige. De scheidsrechter vond dat de aanvaller uit Venezuela teveel theater maakte en zal die lezing ook doorgeven aan de KNVB. Van der Hoorn is daardoor aankomende zondag gewoon inzetbaar in de topper tegen PSV.

Bezig met laden …