voetbalzone

Van der Hoorn: 'Sommige jongens hebben dat, sommigen niet'

Matthijs van Laar19 apr 2016, 15:28
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2016, 15:28
Advertentie
/

Door al het tumult over de strafschop van Ajax in de slotfase van het duel met FC Utrecht, sneeuwde de rol van Mike van der Hoorn een beetje onder. De centrumverdediger werd in de jacht op doelpunten weer eens voorin geposteerd door coach Frank de Boer en dat ging niet onaardig. Wat heet: de stopper legde klaar bij de 1-2 van Davy Klaassen en kopte door richting Arek Milik, die vervolgens een strafschop mee kreeg.

Zelf blijft Van der Hoorn er nuchter onder. De 1.88 meter lange verdediger wordt wel vaker in de punt van de aanval gezet als de nood echt aan de man is. “We moesten zo snel mogelijk scoren. Het werkt, maar we moeten zorgen dat het niet zo ver komt”, zegt hij in gesprek met Ajax Life. “Verder is het niets speciaals. Je moet een beetje gevoel hebben.”

In tegenstelling tot de nog langere Mitchell Dijks (1.93 meter) houdt Van der Hoorn er namelijk wel van om het duel aan te gaan in de vijandelijke zestien. Bovendien is hij een betere kopper dan de linksback. “Je moet gewoon zorgen dat die bal goed valt. Ik ben een jongen die houdt van koppen en duels spelen. Sommige jongens hebben dat, sommigen niet”, aldus Van der Hoorn.

Bezig met laden …