voetbalzone

Van der Hoorn wacht af: 'Zal moeten horen wat de perspectieven zijn'

Bart Kruyt21 mrt 2016, 06:20
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 06:20
Advertentie

Mike van der Hoorn wilde in januari vertrekken bij Ajax, maar de clubleiding liet de verdediger niet gaan en heeft achteraf gelijk gekregen. Kenny Tete en Jaïro Riedewald raakten namelijk geblesseerd, waardoor Van der Hoorn nu alsnog een basisplaats heeft. Zondag speelde hij Luuk de Jong uit de wedstrijd en was hij een van de uitblinkers in de topper tegen PSV.

/

Van der Hoorn is blij met hoe het gaat: “Vorig jaar was ik al grotendeels dezelfde Mike, alleen bleven speelminuten uit”, zegt hij tegen NUsport. “Maar het verschil met de Mike van twee jaar terug is wel heel groot. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen, ook door het spelen van wedstrijden. Ik geloof in mezelf, ondanks dat er altijd mensen zijn die je af willen breken. Dat hoort nou eenmaal bij een club als Ajax. Maar mentaal ben ik sterker geworden."

Het contract van Van der Hoorn loopt nog tot de zomer van 2017 door: “Als je naar het beleid van de club kijkt, is het aankomende zomer dus bijtekenen of vertrekken”, zegt de verdediger in het Algemeen Dagblad. Ajax stelt spelers met een aflopend contract het laatste contractjaar namelijk niet op. “Ik wacht het rustig af. Tijdens een gesprek met de club zal ik moeten horen wat de perspectieven zijn. Die jongens die geblesseerd zijn (Tete en Riedewald, red.) komen natuurlijk nog terug.''

Bezig met laden …