voetbalzone

Van der Hoorn wacht in spanning af: ‘Daarom heb ik bij Ajax getekend’

Gijs Freriks26 aug 2013, 23:15
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2013, 23:15
Advertentie
/

Het zijn niet alleen spannende weken voor Toby Alderweireld, die op een transfer aast, maar ook voor Mike van der Hoorn. Laatstgenoemde werd als opvolger van de Belg naar Amsterdam gehaald, maar nu Alderweireld nog niet is vertrokken, zit Van der Hoorn op het tweede plan. Hij deed maandagavond mee in de wedstrijd van Jong Ajax tegen FC Emmen (1-1) in de Jupiler League.

De transfermarkt sluit op 2 september en Van der Hoorn zal stiekem hopen op een vertrek van zijn concurrent. “Ik heb alle scenario’s in mijn hoofd zitten. Daarom heb ik ook bij Ajax getekend. Ik focus me op het moment dat ik ga spelen”, zei de van FC Utrecht overgekomen stopper tegen FOX Sports. Alderweireld werd de laatste dagen in verband gebracht met Atlético Madrid, maar een eerste bod van de Spaanse hoofdstedelingen werd door Ajax afgeslagen.

Volgens Simon Zwartkruis, Ajax-watcher van Voetbal International, vragen de Amsterdammers ‘een zak geld’ voor de Rode Duivel. Zaakwaarnemer Sören Lerby gaat binnenkort met Alderweireld om de tafel om de overgebleven opties te bespreken. Hij heeft een aflopend contract bij Ajax. Als Alderweireld niet vertrekt en weigert om de verbintenis open te breken, dan lonkt volgens Zwartkruis een plek op de reservebank voor Alderweireld.

Bezig met laden …