voetbalzone

'Van der Hoorn wil naar Ajax, maar er kunnen gekke dingen gebeuren'

Daniel Cabot Kerkdijk03 jul 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 00:00
Advertentie

Kees Luijckx besloot zijn aflopende contract bij NAC Breda niet te verlengen en hij traint nu mee bij FC Utrecht. De verdediger hoopt op een transfer van Mike van der Hoorn naar Ajax, want in dat geval kan de lange Noord-Hollander naar alle waarschijnlijkheid een vast contract tekenen in de Domstad. “Ik heb er vertrouwen in dat er een deal gaat komen”, zegt Luijckx tegen RTV Utrecht.

/

Luijckx speelde 170 wedstrijden in de Eredivisie en mede vanwege zijn flinke bagage gaf hoofd scouting Edwin de Kruijff maandag al aan dat de meetrainer een goede opvolger voor Van der Hoorn zou zijn. Laatstgenoemde kan een vierjarig contract tekenen in Amsterdam en het verschil tussen vraag en aanbod van Utrecht en Ajax is overbrugbaar. Dat zei Wilco van Schaik, de technisch directeur van de subtopper, dinsdag in De Telegraaf. Luijckx hoopt dat de clubs eruit komen.

“Ik hou het wel in de gaten, maar ik blijf er wel rustig onder”, zegt het voormalig jeugdproduct van AZ. “Ik heb er wel vertrouwen in en Utrecht is een mooie club waar ik graag voor wil spelen. Ik ben transfervrij en neem wel een risico, want ik heb al enkele aanbiedingen afgeslagen. Maar Utrecht voelt goed en hier ga ik voor. Ik denk ook niet dat Van der Hoorn niet voor Ajax wil spelen, maar in de voetballerij kunnen gekke dingen gebeuren”, besluit Luijckx.

Bezig met laden …