voetbalzone

Van der Sar: ‘Hij is bij United steeds belangrijker geworden voor het team’

Peter Nusselder29 mei 2013, 11:00
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2013, 11:00
Advertentie

Het heeft even geduurd voordat David de Gea gewend was bij Manchester United, maar de afgelopen maanden heeft de Spaanse keeper aangetoond een waardige opvolger van Edwin van der Sar te zijn. De voorganger van de 22-jarige doelman heeft dan ook lovende woorden over voor De Gea.

/

De Spanjaard kende een lastig eerste seizoen op Old Trafford, maar nadat hij in december terugkeerde in de basis stond hij zijn plaats niet meer af aan concurrent Anders Lindegaard. Van der Sar is ervan overtuigd dat er op dat moment een last van De Gea’s schouders viel. “In zijn eerste anderhalf jaar waren er nog wat twijfels”, vertelt de Nederlandse oud-international op de officiële website van zijn voormalig werkgever.

“Maar toen David weer in het elftal kwam is hij blijven staan. Zijn prestaties werden daarna beter en hij is steeds belangrijker geworden voor het team. Dat hij de vaste eerste keus werd is goed voor zijn zelfvertrouwen geweest”, weet Van der Sar, die De Gea voorhoudt dat hij belang moet hechten aan wat zijn directe omgeving van hem vindt. “De mooiste waardering die je krijgt is als je ploeggenoten blij met je zijn en de trainer je iedere week opstelt.”

Bezig met laden …