voetbalzone

'Van der Sar was 34 toen de mooiste periode van zijn carrière aanbrak'

Bart Kruyt04 jan 2016, 08:51
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2016, 08:51
Advertentie

Voor Tim Krul zal de eerste helft van dit kalenderjaar alleen maar in het teken staan van revalideren. De doelman van Newcastle United scheurde in oktober in een EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal zijn kruisband af en weet nu al dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. Krul hoopt in augustus weer op het veld te kunnen staan.

voetbalzone

De goalie baalt als een stekker, maar is ervan overtuigd dat zijn beste jaren nog moeten komen. Hij is pas 27 jaar oud: voor een doelman is dat nog behoorlijk jong. “Van der Sar was 34, toen hij naar Manchester United ging en de mooiste periode van zijn carrière aanbrak”, zegt Krul in gesprek met De Telegraaf. Bij Newcastle is men bang dat Krul uiteindelijk ook naar een topclub zal gaan.

Krul wijst niet alleen naar Van der Sar, maar ook naar Ruud van Nistelrooij, die net als hij een zware knieblessure opliep. Bij een training op De Herdgang kwam hij verkeerd neer en stortte hij ter aarde. “Op de een of andere manier is dat me altijd bijgebleven”, zegt Krul. “Die schreeuw ging door merg en been. Maar kijk eens hoe hij maanden later terugkwam. Hij is de beste en sterkste jaren van zijn loopbaan tegemoet gegaan als spits in de Premier League. Zo’n come-back ga ik ook maken, ik kom sterker terug dan ooit tevoren.”

Bezig met laden …