Van der Schaaf met hattrick gewicht in goud waard voor Brøndby

Erik van Dam29 aug 2010, 18:38
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 18:38

Een bijzondere hattrick van Remco van der Schaaf heeft het Deense Brøndby zondag een belangrijk punt opgeleverd. De 31-jarige middenvelder, die vorige week ook al in de slotfase een punt redde tegen Odense BK, nam nu de complete productie voor zijn rekening op bezoek bij middenmoter Lyngby. Dankzij het ene punt blijft Brøndby bovenin meedraaien (3-3).

Lyngby leidde de wedstrijd al na twintig minuten met 2-0. Emil Larsen en Patrick Mortensen hadden de thuisclub aan de leiding gebracht. Na de tweede tegengoal schrok Brøndby wakker en ging het zelf op zoek naar goals. Die vond het pas na rust; Van der Schaaf tekende in de vijftigste minuut voor de aansluitingstreffer op aangeven van Alexander Farnerud.

Halverwege de tweede helft was de oud-speler van Vitesse, Fortuna Sittard en PSV weer goed voor een treffer. Ditmaal haalde hij op aangeven van een andere voormalig Eredivisiespeler, Michael Krohn-Dehli, de trekker over. Ayoub Sørensen bracht Lyngby snel daarna weer aan de leiding met een spectaculair doelpunt, maar in de 93ste minuut was het toch weer Remco van der Schaaf die van dichtbij de 3-3 tegen de touwen trapte.