voetbalzone

Van der Vaart: ‘Als ze hem laten staan, maakt hij dit seizoen de meeste goals’

Jordi Tomasowa11 aug 2023, 15:10
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:24
Advertentie

Rafael van der Vaart verwacht dat Luuk de Jong of Brian Brobbey dit seizoen topscorer van de Eredivisie wordt. De analist van Studio Voetbal dicht Brobbey zelfs de meeste kans toe, indien hij alles bij Ajax gaat spelen.

"Ik ga voor Luuk de Jong of Brian Brobbey", zegt Van der Vaart wanneer hij door de NOS gevraagd wordt wie de nieuwe topscorer van de Eredivisie wordt. "Alleen denk ik niet dat Brobbey alles gaat spelen. Maar als ze hem laten staan, maakt hij er echt de meeste dit seizoen."

Pierre van Hooijdonk is echter een andere mening toegedaan. De oud-spits verwacht dat Santiago Giménez dit seizoen het vaakst weet doel te treffen in de Eredivisie. "Hoewel, bij de topclubs zie je toch vaak dat er meer gerouleerd wordt en dat andere spitsen ook minuten mogen maken. Misschien moet je daarom wel iemand kiezen van de ploegen uit de subtop. Daar speelt de spits namelijk altijd. Lastig, lastig. Nee, ik blijf toch bij Giménez", aldus Van Hooijdonk.

Anastasios Douvikas en Xavi Simons kroonden zich het afgelopen seizoen tot gezamenlijk topscorer van de Eredivisie. De spits van FC Utrecht en creatieveling van PSV wisten het net allebei negentien keer te vinden. Giménez kwam tot vijftien competitietreffers, De Jong tot veertien, terwijl Brobbey goed was voor dertien doelpunten in de Eredivisie.

Bezig met laden …