voetbalzone

Van der Vaart geniet in 'middle of nowhere': 'Ik wil weer kampioen worden'

Yanick Vos07 okt 2016, 09:25
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2016, 09:25
Advertentie
/

Rafael van der Vaart speelde voor grote clubs als Real Madrid en Tottenham Hotspur, maar nu hij in de herfst van zijn carrière is beland draagt hij het shirt van FC Midtjylland. Hij is zijn vriendin Estavana Polman, handbalster van beroep, gevolgd naar Denemarken. De 33-jarige aanvallende middenvelder zegt te genieten op het Deense platteland.

Na een mislukt avontuur bij Real Betis verhuisde Van der Vaart naar Esbjerg. Hij voetbalt op het platteland in de Deense biblebelt. "Het is in the middle of nowhere. Maar de keuze voelt goed. Ik geniet hier”, zegt de ex-Ajacied in gesprek met de NOS. Van der Vaart heeft het goed naar zijn zin bij Midtjylland. "En het is een leuk elftal. Met veel jonge jongens, die ik kan helpen. Daarom hebben ze mij ook hiernaartoe gehaald."

Wél moet Van der Vaart wennen aan de kleine stadions. "Bij andere clubs speelde ik voor 50.000 man en was er hectiek in en rond het stadion. Dan gaat je adrenaline vanzelf stromen. Hier voetbal je voor een paar duizend man. Dus hier moet het meer uit jezelf komen, moet je jezelf opladen”, aldus Van der Vaart, die nog steeds voor het hoogst haalbare wil gaan. "Mijn ambitie is om opnieuw kampioen te worden en op Europees niveau te spelen.”

Bezig met laden …