voetbalzone

Van der Vaart: 'Ik voelde me als een vis in het water'

Bart Kruyt17 okt 2012, 09:15
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2012, 09:15
Advertentie

Rafael van der Vaart bewees dinsdagavond weer zijn waarde voor het Nederlands elftal. De middenvelder kreeg in de afgelopen periode de nodige kritiek, vooral op zijn fitheid, en in het tv-programma van Voetbal International werd zelfs gesuggereerd dat Van der Vaart nooit meer voor Oranje zou spelen. De 102-voudig international begon evenals vrijdag echter in de basis tegen Roemenië en was met een doelpunt en een assist belangrijk voor het Nederlands elftal: 1-4.

/

Van der Vaart stond door de afwezigheid van aanvoerder Wesley Sneijder achter de spitsen opgesteld en deed het uitstekend in de rol als 'nummer 10'. "Ik voelde me als een vis in het water", jubelde de Heemskerker op de website van OnsOranje. "Heerlijk, zo'n wedstrijd waar het er echt om gaat. En dan een assist en een goal." Van der Vaart was overigens ook betrokken bij de openingsgoal van Jeremain Lens, toen zijn corner door keeper Ciprian Tatarusanu op het hoofd van de PSV'er werd gebokst.

Al met al was het dus een heerlijke avond voor Van der Vaart. "Ik ben er al zolang bij, het enige wat je kan doen is fit blijven en je best doen", zei de middenvelder, die overigens weer niet negentig minuten op het veld bleef staan. "Natuurlijk, als je gepasseerd wordt, wil je je bewijzen en laten zien dat de trainer het verkeerd ziet. Met deze bondscoach weet je wel dat als je goed bent en goed blijft, dat je je kansen gaat krijgen. En dat is gewoon fijn."

Bezig met laden …