voetbalzone

Van der Vaart: ‘Ik weet niet wat ze te eten krijgen hier, zeg’

Erik van Dam11 aug 2016, 07:40
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2016, 07:40
Advertentie

Rafael van der Vaart zette woensdag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij FC Midtjylland in Denemarken. De huidige nummer twee van de Super Ligaen haalde de routinier binnen nadat zijn eerste jaar bij Real Betis was uitgelopen op een fiasco. Van der Vaart heeft zin in zijn avontuur en is benieuwd hoe FC Midtjylland het nog beter kan gaan doen.

/

De aandacht voor de 33-jarige middenvelder was fors, gezien zijn naam en verleden in Europa. Toch deed het Van der Vaart niet al te veel volgens het Algemeen Dagblad. De krant was aanwezig en sprak de voormalig Oranje-international over zijn nieuwe stap. “Ik houd nog steeds zóveel van voetbal. Daar gaat het gewoon om. Ik hoef geen knop om te zetten in mijn hoofd, ofzo”, zegt Van der Vaart over de wijk naar Denemarken.

“Er is hier genoeg kwaliteit, je wint niet zomaar van Manchester United, zoals dat vorig seizoen lukte”, aldus de middenvelder. Hij is benieuwd naar zijn teamgenoten bij Midtjylland, dat bijvoorbeeld ook Jakob Poulsen (ex-sc Heerenveen) en Tim Sparv (ex-FC Groningen) onder contract heeft staan. “Ze zijn hier uit de kluiten gewassen, hè. Groot en sterk. Ik weet niet wat ze te eten krijgen hier, zeg.”

Bezig met laden …