voetbalzone

Van der Vaart: 'Ik zal nooit uit mezelf afscheid nemen van Oranje'

Bart Kruyt03 sep 2015, 15:02
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2015, 15:02
Advertentie

Rafael van der Vaart maakte de overstap van Hamburger SV naar Real Betis en wil in Spanje weer genieten van het spelletje, maar er ook voor zorgen dat hij weer in beeld komt bij het Nederlands elftal. Volgend jaar is het EK in Frankrijk en Van der Vaart wil er dan absoluut bij zijn.

voetbalzone

Oranje moet zich eerst nog maar zien te kwalificeren voor het eindtoernooi; donderdag wacht de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Van der Vaart is voor dit duel niet opgeroepen, maar geeft niet op. “Ik zal in ieder geval nooit uit mezelf afscheid nemen van Oranje”, benadrukt de 109-voudig international in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

Van der Vaart is inmiddels 32 jaar oud, maar is nog van plan om lang door te gaan. “Weet je wat? Ik ga door tot mijn veertigste!”, lacht hij. “Juan Carlos Valerón loopt hier op z'n veertigste ook nog lekker te ballen bij Las Palmas. Dat wil ik ook. Je moet mij straks echt van het veld dragen. In de Italiaanse competitie is ook altijd veel ruimte voor oudere spelers. Luca Toni bijvoorbeeld, die speelt ook nog. Dus wie weet wat me straks allemaal nog te wachten staat."

Bezig met laden …