voetbalzone

'Van der Vaart is de beste speler met wie ik ooit op het veld heb gestaan'

Matthijs van Laar11 mrt 2015, 12:59
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2015, 12:59
Advertentie
voetbalzone

Rafael van der Vaart lijkt op weg naar Sporting Kansas City en in de Verenigde Staten wordt alvast voorzichtig op die transfer vooruitgelopen. Na spelers als David Beckham, Kaká, David Villa en Steven Gerrard betekent dat namelijk opnieuw een grote Europese naam voor de Major League Soccer. Benny Feilhaber bereidt zijn voormalig ploeggenoot bij Hamburger SV alvast voor op wat komen gaat.

De dertigjarige Feilhaber debuteerde in Duitsland in het profvoetbal, maar speelt sinds 2011 in de VS. De afgelopen twee jaar is hij in dienst van Sporting Kansas City, dat Van der Vaart ruim vier miljoen euro per jaar zou willen betalen voor zijn diensten. "Maar het is nog niet zover", zegt hij in gesprek met de Hamburger Morgenpost. "Maar het is duidelijk dat het fantastisch zou zijn om nog eens met Rafa samen te spelen."

Ook zijn medespelers kijken daar naar uit, zegt Feilhaber. "Ze vragen mij wat voor type hij is. Ook onze trainer Peter Vermes heeft zich al bij mij gemeld." De in Brazilië geboren zoon van Amerikaans-Oostenrijkse ouders, die opgroeide in Duitsland, heeft weinig moeite om de voormalig Oranje-international te typeren. "Rafa is de beste speler met wie ik ooit op het veld heb gestaan. Zijn uitstraling is altijd positief, een geweldige voetballer."

Feilhaber denkt niet dat een gang naar de Major League Soccer een enorme stap terug is voor Van der Vaart. "De top van de MLS zou probleemloos meedraaien in de middenmoot van de Bundesliga", denkt hij. "Voetbal in de VS is booming. Het zijn daarom spannende tijden. De competitie ontwikkelt zich razendsnel. Het spel is fysiek en snel, je hebt weinig tijd om na te denken."

Bezig met laden …