voetbalzone

Van der Vaart is vernietigend: ‘Hij denkt geen moment: het huis staat in brand’

Tom Rofekamp18 jun 2023, 16:09
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 16:09
Advertentie

Rafael van der Vaart heeft geen goed woord over voor de rol van Lutsharel Geertruida bij de 0-1 van Italië in de troostfinale van de Nations League. De analist zag de Feyenoord-verdediger 'helemaal niks doen' op het moment dat Federico Dimarco binnenschoot. Pierre van Hooijdonk vindt dat ook de Italiaan zelf eer toekomt.

Italië had nog geen zes minuten nodig om op voorsprong te komen in De Grolsch Veste. Dimarco ontving de bal na een hakbal van Giacomo Raspadori, waarna hij Justin Bijlow kansloos liet met een schot in de verre kruising. Daarbij mocht Oranje het nodige aangerekend worden volgens Van der Vaart. "Kijk naar Van Dijk, die half niks doet. En moet je op Geertruida letten. Hij denkt geen moment: het huis staat in brand."

"Hij staat helemaal niks te doen", moet Van der Vaart concluderen. "Het was echt niet best." Van Hooijdonk zag waar het euvel zat bij Oranje. "Het kwam vanaf de linkerkant met Dimarco. Dat is de kant waar het Nederlands elftal ontzettend veel problemen mee heeft." Over die kant kwam ook de 0-2 tot stand, waarbij weer een hoofdrol voor Dimarco was weggelegd.

"Er is een overnamemoment tussen Malen en Dumfries", analyseert Van Hooijdonk. "Dat luistert heel nauwkeurig en dat past hier niet. Waardoor Dimarco weer door kan komen. Het is een goede ingreep van Wieffer, maar als je het hebt over schwung, als dat er niet in zit bij Oranje, dan vallen de ballen bij de tegenstander."

Bezig met laden …