Van der Vaart kan Hamburger SV niet inspireren en verliest klassieker

Bart Kruyt21 okt 2012, 19:22
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2012, 19:22

Hamburger SV leefde na de terugkeer van Rafael van der Vaart op, maar na vier competitieduels zonder nederlaag werd er zondag weer eens verloren. Die Rothosen gingen in eigen huis met 0-1 onderuit tegen VfB Stuttgart, dat in de persoon van Vedad Ibisevic de matchwinner kende. De overwinning van Stuttgart was verdiend: de bezoekers waren de betere ploeg en HSV viel erg tegen. Van der Vaart kon het verschil in deze 'klassieker' niet maken.

/

Bruno Labbadia, coach van Stuttgart, kan tevreden zijn. De bezoekers begonnen goed en Martin Harnik kwam al in de tweede minuut alleen voor René Adler te staan, maar de keeper bleef lang op zijn benen staan en kon een vroeg tegendoelpunt voorkomen. Stuttgart bleef hierna de betere ploeg en Ibisevic miste al twee kansen, voordat hij de score na een halfuur opende. Harnik ontsnapte aan buitenspel en gaf een lage voorzet op zijn ploeggenoot, die de verdiende 0-1 binnentikte.

HSV moest de strijdwijze aanpassen. De ploeg liet in de eerste dertig minuten weinig zien en Van der Vaart kreeg een kansje, maar kon de bal niet vol raken. Kort voor rust leek HSV vervolgens op gelijke hoogte te komen, toen Milan Badelj de lat raakte en Artjoms Rudnevs de rebound binnenkopte. Het doelpunt van de spits werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel, waardoor Stuttgart met een nipte voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft kwam HSV niet beter voor de dag. Stuttgart bleef de bovenliggende partij en Raphael Holzhauser was dicht bij de 2-0, maar zijn schot ging rakelings naast. Twintig minuten voor tijd liet Van der Vaart nog even van zich horen, met een schot van afstand die werd gepakt door Sven Ulreich, en acht minuten voor tijd kreeg Heung-Min Son nog een goede kans. Ulreich hield zijn doel echter schoon en daardoor pakte Stuttgart de drie punten in Hamburg.