voetbalzone

‘Van der Vaart kan Sevilla nog verlaten voor Major League Soccer’

Erik van Dam19 feb 2016, 11:34
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 11:34
Advertentie

Rafael van der Vaart kon na vorig seizoen niet meer bij Hamburger SV blijven en koos ervoor terug te keren in Spanje. Met een driejarig contract op zak ging hij aan de slag bij Real Betis, maar zijn tijd daar is tot nu toe allesbehalve een succes te noemen. Nadat Pepe Mel, de trainer die hem aantrok, zelf wegging zijn de perspectieven voor Van der Vaart heel troebel geworden. Een late uitvlucht lonkt.

/

In Europa zijn de transfermarkten al een tijd gesloten, maar op andere continenten zijn ze nog wel open. Een paar dagen geleden werd al duidelijk dat Van der Vaart een optie zou hebben in China: Guangzhou Evergrande, de club die Jackson Martínez voor een flinke som ophaalde, zou zich gemeld hebben bij Van der Vaart en zijn management, meldde AS. Nu weet Marca dat de routinier geen trek heeft in een overstap naar de Super League, maar de krant meldt ook dat Van der Vaart naar de Verenigde Staten kan.

Er zou een aanbod liggen om een franchise player te worden bij een niet nader genoemde club in de Major League Soccer, die aan status wint en voldoende geld voorradig heeft. Iedere vereniging mag maximaal drie spelers onder contract hebben staan die meer verdienen dan het salarisplafond en verschillende Europese vedetten kozen al voor die optie. De transferperiode in de Amerikaanse competitie is nog tot mei open, dus heeft Van der Vaart nog de tijd om na te denken.

Marca denkt dat Van der Vaart wel wat zou voelen voor een oversteek naar een club in de VS en weet ook dat Real Betis niet moeilijk zou doen over zijn vertrek. Hij drukt met zijn salaris stevig op de begroting, heeft sportief gezien weinig bijgedragen en ligt nog voor de lange termijn vast bij zijn club, dus een aftocht is in alle opzichten een reële optie.

Bezig met laden …