Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart kijkt op van Valentijn Driessen: ‘Heel erg overdreven, echt tenenkrommend’

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft met verbazing geluisterd naar een vraag die Valentijn Driessen dinsdag direct na NederlandOostenrijk (2-3) aan Ronald Koeman stelde. Dat vertelt eerstgenoemde donderdagavond bij NOS Studio Fußball. “Echt tenenkrommend, als ik heel eerlijk ben.”

“In hoeverre is jouw positie als bondscoach nog houdbaar als je er in de volgende ronde kansloos uit gaat na zo’n EK?”, vroeg Driessen aan Koeman. De bondscoach vond dat ‘geen vraag voor nu’ en geloofde niet in ‘als, als, als’. “Als het fout gaat, zou ik zeggen: ‘Stel die vraag nog een keer’”, aldus Koeman.

Van der Vaart wordt donderdagavond gevraagd naar zijn mening over de flinke kritiek op Koeman van mensen uit het land. “Dat is gedeeltelijk natuurlijk wel terecht”, begint de oud-voetballer, die vervolgens direct naar het desbetreffende moment op de persconferentie wijst.

“Maar om nou meteen te vragen naar zijn positie, zoals Valentijn Driessen deed... Laten we even duidelijk zijn: we hebben kritiek op Joey Veerman, Virgil van Dijk, Memphis Depay en Koeman, maar het zijn wel gewoon mensen”, is Van der Vaart duidelijk.

“Ze doen hun stinkende best om het goed te doen. Om dan zulke vragen te gaan stellen... Uiteindelijk ben je gewoon door en misschien haal je wel de halve finale. Ik vind dat (de vraag van Driessen, red.) wel heel erg overdreven.”

“Van die spelers wordt altijd maar verwacht dat ze de pers te woord staan en netjes blijven. Dat hoort ook bij je vak, maar uiteindelijk ben je een mens. Ik vind dat je daar ook kritisch naar mag kijken. Zo’n vraag vond ik echt tenenkrommend, als ik heel eerlijk ben”, aldus Van der Vaart.

“Laten we heel eerlijk zijn: Oranje speelt gewoon slecht. Dat mag ook gezegd worden. Je gaat niet zomaar van iedereen winnen, dat is duidelijk. Maar om nou meteen te zeggen: ‘Koeman is een slechte trainer, is hij wel de juiste man op deze positie?’ Dat vind ik wel heel erg snel gaan.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eens. Een vijand van mijn vijand is mijn vriend.
Nee gekkigheid, het algemeen belang is gewoon niet gediend bij het gedrag van Driessen.
Kritiek om ze op scherp te zetten wel, maar je kunt te ver gaan indd.
Voor nu hebben ze naast de kritiek ook onze steun nodig, niet een oprotbrief.

27 juni 2024 om 22:17
0

Vind dat stukje over van Dijk op het laatst bij Studio Fussball vanavond ook helemaal nergens over gaan. Zal wel onder het kopje satire vallen, maar kom op zeg. Steunen we het team nu of niet..

27 juni 2024 om 22:48
0

Kritiek? Hadden we dat maar in de hedendaagse journalistiek. Het is tegenwoordig 90% open deuren in trappen en haatzaaien en onrust stoken voor de clicks. Dat valt niet onder de term (opbouwende) kritiek.

27 juni 2024 om 23:37
0

@Nr.11

Ik weet niet of we journalisten de schuld moeten geven als een groot gedeelte op voetbalzone exact hetzelfde doen.

Wie neemt Valentijn Driessen nog serieus? Ik vermoed Valentijn zelf ook niet. Het is sensatie journalistiek, niet meer en niet minder.

27 juni 2024 om 22:28
0

Blijkbaar heel veel mensen want zowat alles wat Driessen zegt of doet is nationaal voetbalnieuws.

27 juni 2024 om 22:36
0

Klopt, maar wat hij zegt en schrijft is vooral gebaseerd op sensatie en niet op inhoud. Mensen zijn gevoelig voor sensatie. Dat weet Valentijn als geen ander. Hij doet alles voor de clicks en verkoopcijfers van De Telegraaf.

27 juni 2024 om 23:01
0

Apart dat mensen zoals Valentijn van alles kunnen zeggen zonder gevolgen. We leven dan wel in een vrij land, waar journalisten vrij hun werk moeten kunnen doen, maar is er ergens ook een grens?

Ik roep het al vaker. Typisch extreem telegraaf gedrag van een zogenaamde voetbaljournalist die alleen uit is op sensatie. Het is inderdaad verschrikkelijk en tenenkrommend. Maar goed het trekt een bepaalde groep lezers, want ja sensatie en negativiteit is wat telt.

Wat Valentijn Driessen doet is geen journalistiek. Stelt vragen met de verkeerde intentie, altijd onrust willen veroorzaken. Tenenkrommend is een juiste omschrijving.

Begrijpt men nog steeds niet dat Valentijn Driessen van zeiken en bezopen dingen roepen een businessmodel heeft gemaakt? Zijn naam roept overal reacties op en dat vind hij, en vooral zijn werkgever, geweldig. Ik kan nu alleen nog lachen om zijn reacties. Hoe slinks hij het weer weet te verzinnen.

Nederland zal ongetwijfeld veel journalistiek talent hebben en wat zuur is het dan dat iemand als Driessen nog steeds zo’n positie bekleed. Laten we het eens over ZIJN functioneren hebben. Want nog zo’n vraag en dan lijkt het mij toch eens tijd voor ontslag…

28 juni 2024 om 00:29
0

Het is gewoon niet te begrijpen dat zo iemand maar zijn gang kan gaan. Net als die gast van de NOS. Die verslaggever die na de wedstrijd met de spelers praat. Je vraagt je echt af hoe deze gasten op zulke prominente posities zitten. Er moet toch beter zijn.

Typisch zo'n Telegraaf / VI vraag. En als je dan er niet of nauwelijks op antwoord dan heb je geen respect voor de supporters. Zo wordt het dan weer gebracht.

Is toch niet een hele gekke vraag na zo’n wanvertoning met onverklaarbare wissels en het niet durven passeren van grote namen wat geen grote voetballers (meer) zijn.

ik kijk bijna altijd met plaatsvervangende schaamte naar Valentijn Driessen. Een hele goede man voor de oppositie. Het maakt niet uit wat de bondscoach doet, het is bijna altijd de verkeerde keuze en komt met vragen die bedoeld zijn om te prikkelen. Kritisch zijn mag, en je hoeft niet alleen positief te zijn, maar altijd negatief en vraagtekens zetten is in mijn ogen niet hoe het moet zijn

-Het einde van de interland carriere van Joey Veermans is wel in zicht.-

Driessen begint zijn betoog met deze opmerking, maar is daar nog een antwoord van Koeman op gekomen? Zo ja, wat was zijn antwoord? Zo nee, waarom heeft hij Driessen niet meteen bij zijn nekvel gepakt en is hij voor Veerman gaan staan?

Het zou mooi zijn als er eens een landelijke online actie wordt opgezet om die Driessen is te boycotten en zijn negatieve krant. Word moe van die vent. Snapt er werkelijkwaar helemaal niets van.

28 juni 2024 om 12:48
0

Ik vind ook dat Driessen te ver gaat. Wat wil hij nou allemaal? Het is een man met een flinke aandachtstoornis. Het wordt tijd dat hij zichzelf corrigeert of dat iemand anders dat doet.

28 juni 2024 om 17:57
0

Ik denk dat hij het allemaal juist wel snapt hoor, net zoals die nare rotkrant van hem, maar dat ze desondanks gewoon een bepaalde berichtgeving pushen. Enerzijds vanwege clicks, anderzijds ideologische redenen. (bij Valentijn is het vooral zijn zure intolerante boomer denkwijze)

Dat mensen nog serieus ingaan op deze Valentijn troll snap ik echt niet hoor. Ja VZ doet het natuurlijk voor de clicks/discussie, maar voor de rest zou ik denken laat deze zuiger lekker in de leegte lullen. Alles wat je aandacht geeft groeit...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren