voetbalzone

Van der Vaart komt goed weg zonder puntverlies bij Jols Fulham

Thijs Post06 nov 2011, 18:01
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2011, 18:01
Advertentie

Martin Jol zal, toen hij zijn contract bij Fulham ondertekende, in zijn agenda een cirkeltje gezet hebben om 6 november. Tottenham Hotspur kwam namelijk op bezoek en dat is de oude werkgever van de Nederlander. Het lukte de Nederlander echter niet zijn oude ploeg een loer te draaien: the Spurs, met Rafael van der Vaart in de basis, waren met 1-3 te sterk. Bolton Wanderers haalde uit tegen Stoke City, terwijl Wolverhampton Wanderers won van het geplaagde Wigan Athletic.

/

Fulham - Tottenham Hotspur 1-3
Rafael van der Vaart scoorde vijf wedstrijden op rij voor Tottenham Hotspur, maar zondag lukte dat niet tegen Fulham. Of de Nederlander daar echt van heeft gebaald is nog maar de vraag, want zijn ploeg won de uitwedstrijd tegen stadsgenoot Fulham met 1-3. Na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong en daar was Gareth Bale verantwoordelijk voor. De vleugelspeler zette een afgeslagen voorzet hard in en zag tot zijn geluk dat Fulham-verdediger Chris Baird de bal over zijn eigen doellijn werkte. Vlak voor de pauze stond Bale ook aan de basis van de 0-2. De Welshman stuurde Aaron Lennon weg, die met een goed schot de verre hoek vond. De ploeg van Martin Jol was vooral gevaarlijk via standaardsituaties en dat bleek ook na een klein uur.

De lange Brede Hangeland kreeg de bal gelukkig tegen zich aangekopt na een corner, maar het betekende wel de aansluitingstreffer. Fulham ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, Jol bracht Bryan Ruiz in het veld, terwijl Van der Vaart de warme douche mocht opzoeken. In de absolute slotfase kregen diverse Fulham-spelers (waaronder Clint Dempsey) enorme kansen op de gelijkmaker, maar de helden bij de bezoekers waren doelman Brad Friedel en Luka Modric (bal van de lijn gehaald). Jermain Defoe maakte aan alle onzekerheid een einde door op aangeven van Emmanuel Adebayor de 1-3 binnen te werken.


Bolton Wanderers - Stoke City 5-0
Bolton Wanderers heeft het moeilijk in de Premier League, maar zondag mocht de ploeg van manager Owen Coyle weer eens drie punten bijschrijven. Dat gebeurde zeer overtuigend: Stoke City werd met liefst 5-0 terug naar Stoke-on-Trent gestuurd. De dikke overwinning werd ingeleid door een curieus moment met scheidsrechter Howard Webb in de hoofdrol: de arbiter floot voor een handsbal van Stoke-doelman Asmir Begovic, die in discussie geraakte met de leidsman. Ivan Klasnic nam snel de vrije trap; Kevin Davies tikte binnen. Chris Eagles (2x) en Klasnic zelf (2x) zorgden vervolgens voor een hogere score.

/

Wolverhampton Wanderers - Wigan Athletic 3-1
Aan Ali Al-Habsi lag het niet. De doelman van Wigan Athletic keepte tegen Wolverhampton Wanderers de sterren van de hemel, maar hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg voor de achtste keer op rij verloor. De sluitpost had een aantal prachtige reddingen in huis, maar had geen antwoord op Jamie O’Hara, David Edwards en Stephen Ward. Omdat Ben Watson de enige was die namens hekkensluiter Wigan het net vond, bleek de goede wedstrijd van Al-Habsi voor niets. De druk op Wigan-trainer Roberto Martinez zal na de nederlaag tegen een mede-laagvlieger alleen maar toenemen.

Bezig met laden …