voetbalzone

Van der Vaart legt uit: 'Daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen'

Bart Kruyt12 jun 2015, 07:10
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2015, 07:10
Advertentie

Hij had terug kunnen keren bij Ajax en weer in de (voorrondes van de) Champions League kunnen voetballen, maar Rafael van der Vaart heeft ervoor gekozen om terug te keren naar de Primera División. De middenvelder gaat aan de slag bij Real Betis: zondag arriveert hij in Spanje voor de medische keuring en de laatste puntjes op de i, maandag zal hij gepresenteerd worden.

voetbalzone

Het management van Van der Vaart bevestigde donderdag dat er een akkoord was bereikt over een driejarig contract; de 109-voudig international houdt zelf nog een kleine slag om de arm, maar bevestigt dat de onderhandelingen zich in de afrondende fase bevinden. "Wat de doorslag voor Betis heeft gegeven? Een uitstekend gesprek met technisch directeur Eduardo Macia, die schetste hoe de club, qua grootte de vierde van Spanje, wil terugkeren in de top", zegt Van der Vaart in gesprek met De Telegraaf. "Dat maakt het een schitterend project. En ook nog eens in de streek waar mijn roots liggen. Het zorgt ervoor dat ik graag mijn steentje wil bijdragen."

Voor de 32-jarige Van der Vaart betekent dit een tweede avontuur in de Primera División: eerder speelde hij al 58 competitieduels voor Real Madrid, voordat hij via Tottenham Hotspur terugkeerde bij HSV. De technicus speelde in de afgelopen drie seizoenen bij HSV, dat zich in de laatste twee jaar ternauwernood wist te handhaven in de Bundesliga. Ajax gaf aan dat het de middenvelder graag terug naar Amsterdam wilde halen, maar Van der Vaart heeft dus gekozen voor een avontuur in Sevilla. Bij Real Betis hoopt hij zich weer in het Nederlands elftal te kunnen spelen.

Bezig met laden …