voetbalzone

Van der Vaart maakt slechte beurt: ‘Niemand is groter dan het team’

Yanick Vos02 jun 2017, 07:15
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2017, 07:15
Advertentie

Rafael van der Vaart heeft donderdag geen goede beurt gemaakt bij FC Midtjylland. De club plaatste zich door een 3-0 overwinning op Randers voor de Europa League, maar de 34-jarige ex-Ajacied bleef negentig minuten op de bank en kon zijn woede maar moeilijk verkroppen. Hij zocht na afloop direct de kleedkamer op en wekte irritatie bij trainer Jess Thorup.

Van der Vaart zal binnenkort op het matje geroepen worden. “Dit is niet de manier waarop het hoort te gaan. Natuurlijk, sterspelers gedragen zich soms wat anders, maar dat betekent niet dat ik het daarom zomaar accepteer. Ik ga hier met hem over praten", zei Thorup na afloop in gesprek met BT. "Iedereen moet onderdeel zijn van deze overwinning.”

Thorup vindt het bijzonder jammer dat Van der Vaart het niet kon opbrengen om het feestje mee te vieren met de rest van de selectie. “Het draait hier om het team. Niemand is groter dan de ploeg. Het was mooi geweest wanneer hij deze zege op het veld gevierd had met de fans, net als alle andere spelers. Dat deed hij niet. Nu is het tijd voor vakantie, daarna ga ik met hem hierover praten.”

Bezig met laden …