voetbalzone

Van der Vaart nuanceert berichtgeving over nieuwe functie als interim-trainer

Jordi Tomasowa09 mrt 2022, 19:34
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2022, 19:34
Advertentie

Rafael van der Vaart heeft de berichtgeving over zijn functie als interim-trainer bij Esbjerg genuanceerd. Woensdag werd gemeld dat de 109-voudig international door de Deense tweededivisionist tijdelijk is aangesteld met assistent-trainer Michael Kryger als opvolger van de woensdag ontslagen Roland Vrabec. Volgens Van der Vaart zal Kryger voornamelijk optreden als trainer.

Vanwege mindere resultaten - Esbjerg verloor vier van zijn laatste vijf competitieduels - heeft de Deense club besloten om hoofdtrainer Vrabec op straat te zetten. Esbjerg gaat op zoek naar een coach en meldde dat Van der Vaart en Kryger voorlopig de honneurs zullen waarnemen. “We hebben er alle vertrouwen in dat Michael Kryger en de rest van de trainersstaf ons goed door de komende periode kunnen loodsen”, schrijft Esbjerg in een statement op de clubwebsite.

"Ik moet het een beetje nuanceren", reageert Van der Vaart woensdagavond zelf bij Ziggo Sport, waar hij de Champions League-wedstrijden analyseert. "De trainer is ontslagen en nu gaan de andere assistent en ik het overnemen. De andere assistent is vooral de hoofdtrainer, omdat ik ook dit soort dingen (tv-analyses, red.) wil doen. Als hoofdtrainer kan dat niet. Dit vind ik gewoon zo leuk. Maar ik zal wat meer verantwoordelijkheden krijgen en trainingen leiden. Daar kijk ik erg naar uit. Hij is de hoofdtrainer en ik krijg een wat belangrijkere rol. Als ik hier drie dagen achter elkaar sta, ben ik natuurlijk een slechte hoofdtrainer."

De kans bestaat dat de vijftienjarige Damian van der Vaart op termijn onder zijn vader zijn officiële debuut voor Esbjerg zal maken. Vorige maand kwam de jonge middenvelder in het oefenduel met Aarhus Fremad een kwartier voor het einde als invaller binnen de lijnen. "Hij doet het hartstikke goed. Hij komt nog niet in aanmerking voor zijn debuut, maar hij doet het hartstikke goed. Een voorkeursbehandeling voor mijn zoon komt er niet", lacht Van der Vaart. Esbjerg verloor het oefenduel met het een niveau lager uitkomende Aarhus Fremad overigens met maar liefst 0-4, waardoor er op de clubsite gesproken werd over een ‘zwarte avond’.

Van der Vaart trok in de zomer van 2020 in bij zijn vader om zich bij de jeugdopleiding van Esbjerg te voegen. Tot die tijd speelde hij voor Victoria Hamburg, maar met de overstap naar Denemarken trad hij in de voetsporen van zijn vader. Van der Vaart senior sloot zijn carrière af bij Esbjerg, waar hij zich vestigde vanwege de handbalcarrière van zijn vriendin Estavana Polman. Zijn zoon maakte klaarblijkelijk indruk in zijn eerste jaar bij de club, want in mei van het vorige jaar zette hij op zijn vijftiende verjaardag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract.

Bezig met laden …