Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart reageert onmiddellijk op zeer verrassende basisplek Bergwijn

Laatste update:

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn compleet verrast door het besluit van Ronald Koeman om Steven Bergwijn op te stellen. In de achtste finale van het EK krijgt niet Donyell Malen, maar de vleugelspits van Ajax een basisplek. “Ik had helemaal niet meer aan hem gedacht”, aldus Van der Vaart bij de NOS.

Het Nederlands elftal gaat proberen om voor het eerst sinds 2008 de kwartfinale op een EK te halen. In een poging Roemenië in de achtste finale aan de kant te zetten kiest bondscoach Ronald Koeman ervoor om Joey Veerman en Lutsharel Geertruida aan de kant te houden. Zij worden vervangen door Denzel Dumfries en Xavi Simons. Verder maakt Malen dus verrassenderwijs plaats voor Bergwijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Verrassend”, concludeert Van Hooijdonk. “Ook omdat ik vond dat Malen het prima deed met zijn aanvallende acties. Onverstandig? Nou, ik vind het gewoon echt opvallend. Malen was niet een dissonant in het elftal. Sterker nog: ik vond hem een van de beteren.”

“Hij is wel een speler die ook snel is. Hij zal niet zo snel zijn als Frimpong, maar hij zal aan de rechterkant ook diepte moeten maken. Daarnaast zie je ook dat Bergwijn heel erg veel in de bal komt, ook bij Ajax”, aldus de oud-spits.

Het nieuws dat Bergwijn speelt komt ook voor Van der Vaart totaal onverwacht. “Verrassend, ik had helemaal niet aan hem gedacht eigenlijk.”

“Normaal gesproken valt iemand die het goed doet op, en hij krijgt dan de volgende wedstrijd een kans vanuit de basis. Dit is uit het niets. We weten allemaal wat hij kan, maar hij heeft het dit seizoen heel moeilijk gehad.”

“Misschien hoopt Koeman dat hij een bevlieging krijgt dit toernooi. We horen dat hij geweldig schijnt te trainen, maar het is natuurlijk maar training. Maar als hij het op zijn heupen heeft, dan is het natuurlijk een geweldige speler. Met Dumfries heeft hij vaker goed gespeeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Keuze tussen malen, Frimpong en Bergwijn. Natuurlijk kies je dan voor Bergwijn. Wat een topspeler is dat! Oh wacht…

2 juli 2024 om 17:24
0

Koeman krijgt het voor elkaar om straks Bergwijn, Wijnaldum, Depay en Blind gezamenlijk te laten spelen. Wat een treurnis...

2 juli 2024 om 17:39
0

Brobbey in de spits, Simons op rechtsbuiten en Depay op 10

2 juli 2024 om 17:42
0

Ach hou op met Brobbey. Depay als 10 is ook niks, eveneens Simons op rechts

2 juli 2024 om 18:34
0

En na een half uurtje spelen zie je hoe zwak Roemenië wel niet is… Je had godbetert Weghorst rechtsbuiten kunnen zetten en dan zou je nog probleemloos winnen. Beetje non-discussie dit. En in de volgende ronde tref je het weer met Turkije of Oostenrijk. Je staat zo in de halve finale tegen Zwitserland of Engeland…

2 juli 2024 om 18:38
0

Nederland staat zo in de halve finale? Omdat je voorstaat tegen een matig Roemenië door een dikke blunder van de keeper? Ik zie Nederland gewoon onderuit gaan tegen Oostenrijk.

Dit is het Hartman effect. Misschien dat hij ook even kan zeggen dat Zirkzee meer minuten mag maken.

Tja het feit dat hij uberhaupt is geselecteerd is al wat.Ik hoop echt oprecht dat hij het heel goed gaat doen en ook de andere jongens, maar ik moet toch zeggen dat Koeman niet onze beste coach is. Selectie beleid slaat op sommige vlakken nergens op, opstellingen slaan soms nergens en zijn wissels zijn over het algemeen niet doeltreffend. Wat is jullie gedachten gang bij Koeman?

Dit is echt zo random doet me denken aan FIFA carrière waarbij de bondscoach mij als CAM zijnde opeens LA of RA zet. En de rest van de opstelling is dan ook een grote warboel met Blind, Teze en Hateboer achterin op EK’s/WK’s.. 😂🤦‍♂️

Koeman ziet de spelers elke dag trainen. Als hij vindt dat Bergwijn het beter doet dan de rest mag hij hem toch opstellen? Of hebben die andere 2 het zo lekker gedaan tegen Frankrijk en Oostenrijk?

2 juli 2024 om 17:15
0

Tja, dat is ook weer niet echt een valide reden, aangezien hij Wijnaldum ook ziet trainen.

2 juli 2024 om 17:25
0

Die doet het daar blijkbaar dan toch goed.

2 juli 2024 om 17:30
0

Die kans acht ik kleiner of gelijk aan 0.

2 juli 2024 om 19:08
0

Yeah right…. Wat weet Wijnaldum van Koeman dat die überhaupt bij de selectie zit?

2 juli 2024 om 17:23
0

Zegt niet zoveel als hij ook vindt dat Wijnaldum overal op het middenveld kan spelen terwijl die nog geen deukje in een pak boter kan slaan daar. Meest gênante was dat die als nummer 8 werd gebruikt terwijl die nooit de bal wil hebben.

Toch apart hoeveel trainers echt waarde zien in Bergwijn. Van Gaal was ook altijd positief over hem. Dan moet hij tijdens de trainingen wel dingen doen die wij in wedstrijden niet zien.

2 juli 2024 om 17:28
0

Bergwijn heeft ook echt een hele sterke periode gehad. Toen was ik er ook van gecharmeerd. Dit is echter al wel minimaal 2 jaar geleden...

Ach, laten we vooral gewoon hopen dat Steven het heel goed gaat doen. Als blijkt dat Nederland straks is uitgeschakeld (zal echt niet alleen hierdoor komen), is er nog genoeg tijd en genoeg reden om op Koeman af te geven.

Bergwijn als linksbuiten kan je nog een beetje begrijpen maar als rechtsbuiten? Die kerel is echt heel matig daar. Bij Ajax de afgelopen jaren was dat helemaal niks. Snap echt niet hoe je Frimpong daar niet kan neerzetten. Tja bizarre keuze weer van Koeman. Maar goed dan maar hopen dat hij presteert daar. Want meer kan je niet doen.

2 juli 2024 om 17:26
0

Onder Koeman heeft Bergwijn vaker als rechtsbuiten gespeeld en dat was niet onverdienstelijk. in Oranje was hij dan ook vaak een van de dreigende spelers voorin. Oké, Bergwijn weet een matig Ajax al 2 seizoenen op rij niet op sleeptouw te nemen, maar op dit forum lijkt het of Koeman zojuist een G-voetballer in de basis heeft gezet.

Als Feyenoorder ga ik er gewoon achterstaan.
Als het verkeerd uitpakt zal ik vast wel even zeiken, maar voor nu, laat het maar zien Steven!

2 juli 2024 om 17:23
0

Als Feyenoorder hoop ik dat Berwijn 3x scoort; kan mij dat nou schelen?
Het is interland voetbal.

2 juli 2024 om 17:26
0

Als Psv’er hoop ik met je mee jongen!

2 juli 2024 om 19:10
0

Gaat niet meer gebeuren mannen.

2 juli 2024 om 20:20
0

Dan 3x een ex-psv'er ...ook goed...

Ongelofelijk wat hebben wij een slechte trainer. Bergwijn erin hoe verzin je het.

Vraag me af waarom Koeman voor Bergwijn als rechtsbuiten kiest? Wanneer heeft Bergwijn voor het laatst daar gespeeld?

2 juli 2024 om 20:12
0

Op basis van de trainingen. Bergwijn schijnt nogal in vorm te zijn op de trainingen.

Je geeft als koeman zijnde voor het toernooi nog aan hoe goed het koppeltje geetruida en frimpong samen speelt, en vervolgens weiger je ze samen de kans te geven. Ik begrijp het gewoon echt niet. Hij lijkt er alles aan te doen om niet de sterkste elf op te stellen.

2 juli 2024 om 17:41
0

Nou omdat Geertruida heeft laten zien het niet aan te kunnen als hij onder druk staat.

En mensen hadden zoveel commentaar op van Gaal, dat bleek zo slecht nog niet

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren